POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

TURIZAM

Više od 60 hiljada prijava za turističke vaučere u samo jednom danu

Beograd, 29. jun 2022.

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je danas da je za samo jedan dan, od kada je Vlada Srbije opredelila novih 300 hiljada vaučera za subvencionisani smeštaj za odmor u Srbiji, primljeno 61.168 prijava građana.

Matić je izrazila očekivanje da će vaučeri biti podeljeni u rekordnom roku, zbog čega je poručila svima koji žele da provedu odmor u Srbiji da požure.

Letujući u Srbiji povećavamo turistički promet, kao i prateće uslužne i privredne delatnosti i tako doprinosimo ekonomskom rastu naše zemlje, naglasila je ministarka.

Do juče u 20 časova, najviše je prijavljenih penzionera – 34.674, zatim zaposlenih – 17.734, nezaposlenih – 6.457 i studenata sa 1.337 prijava.

 

 

Sa sajta Vlade - https://www.srbija.gov.rs/vest/637882/vise-od-60-hiljada-prijava-za-turisticke-vaucere-u-samo-jednom-danu.php

 

* * *

 

Počinje prijava građana za vaučere u vrednosti od 10 hiljada dinara

 

Beograd, 29. jun 2022.

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekominukacija Vlade Republike Srbije saoptilo je da se građani, koji su već ostvarili pravo na vaučer od 5.000 dinara, od danas mogu prijavljivati za dodatni vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za odmor u Srbiji.

Potencijalni korisnici se mogu prijaviti isključivo na šalterima JP ,,Pošta Srbije” na čitavoj teritoriji Republike Srbije najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Kako bi se prijavili, građani treba da podnesu popunjenu Prijavu za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u 2022. godini koju će dobiti na šalteru pošte i prilože potrebnu dokumentaciju.

Takođe, građani su dužni da na prijavi i potvrdi dobijenoj od šalterskog službenika provere tačnost podataka koji se odnose na lične podatke (ime, prezime, JMBG, adresa za dostavu vaučera), kao i naziv ugostiteljskog objekta koji su rezervisali.

Vaučeri od 5.000 dinara koriste se samo za uslugu smeštaja, dok se vaučeri od 10.000 dinara, koriste za uslugu smeštaja, uz uslugu doručka, polupansiona i pansiona.

Vaučerom, koji se može koristiti samo na teritoriji Srbije, ne mogu se posebno plaćati usluge pića, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i drugo.

Rok za korišćenje vaučera u iznosu od 5.000 dinara je 20. novembar, a za korišćenje vaučera u iznosu od 10.000 dinara je 31. oktobar ove godine.

Za vaučere se mogu prijaviti:

1) korisnici prava na penziju;

2) nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji NSZ (korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade);

3) korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje socijalna zaštita;

4) korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje penzijsko i invalidsko osiguranje; 

5) radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno;

6) ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno;

7) korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu;

8) nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bave isključivo poljoprivredom, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju („Službeni glasnik RS“, br. 41/09 i 10/13 – dr.zakon i 101/16),

9) studenti.

Za odmor u Srbiji opredeljeno je ukupno 300 hiljada vaučera, od čega 200 hiljada vaučera u vrednosti od 15 hiljada dinara i 100 hiljada vaučera u vrednosti od 10 hiljada dinara za lica koja su 2022. godine ostvarila pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara. Prijava za vaučere počela je 27. juna 2022. godine na šalterima JP „Pošte Srbije“.

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na brojeve telefona  Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija 011/260 65 21 i 011/260 65 76.

 

 

Sa sajta Vlade - https://www.srbija.gov.rs/vest/637936/pocinje-prijava-gradjana-za-vaucere-u-vrednosti-od-10-hiljada-dinara.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)