POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

TRANSPORT

Srbija puno učinila na polju jačanja bezbednosti saobraćaja

Beograd/Podgorica, 22. oktobar 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović učestvovao je danas na Konferenciji o transportu u okviru zasedanja Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Crnoj Gori.

Momirović je na konferenciji, na kojoj učestvuju ministri i visoki predstavnici članica Centralnoevropske inicijative (CEI) i predstavnici Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, istakao da je Srbija jedina strana ugovornica Transportne zajednice koja je u potpunosti sprovela aktivnosti iz Akcionog plana bezbednosti saobraćaja.

Uprkos značajnim koracima koje je Srbija napravila po pitanju bezbednosti u saobraćaju, a po oceni Transportne zajednice naša zemlja je najproaktivnija od svih zemalja u regionu, sledeće godine želimo posebno da se fokusiramo na bezbednost dece u saobraćaju, rekao je ministar.

On je ukazao na to da su deca kao ranjiva kategorija izuzetno ugrožena, naročito ispred vrtića i škola, dodavši da je ministarstvo na čijem je čelu, zajedno sa JP „Putevi Srbije“, izdvojilo dodatna sredstva za signalizaciju i obeležavanje svih mesta gde se saobraćaj ukršta sa putevima pešaka, a pre svega dece.

Prema njegovoj oceni, Srbija je jedan od dobrih regionalnih primera od kojih svi partneri mogu da nauče kada je reč o poboljšanjima bezbednosti na putevima.

Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kako je naglasio, ulažu velike napore na unapređenju kvaliteta i bezbednosti transportne mreže u cilju integrisanja u Transevropske transportne mreže, uz efikasno korišćenje prednosti svih vidova saobraćaja.

Momirović je istakao da su izgradnja putne i železničke infrastrukture ključni za dodatno jačanje ekonomija i konkurentnosti čitavog regiona.

Konferencija koju organizuje Transportna zajednica, a domaćin je Ministarstvo za kapitalne investicije Crne Gore, fokusirana je na dve sesije, od kojih je prva posvećena Izveštaju o napretku akcionih planova Transportne zajednice i budućih aktivnosti u oblasti bezbednosti na putevima, železnici i olakšavanju transporta.

Druga sesija je posvećena jačanju povezanosti sa Zapadnim Balkanom i među članicama Centralnoevropske inicijative (CEI).

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/584686/srbija-puno-ucinila-na-polju-jacanja-bezbednosti-saobracaja.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)