POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SPOLJNI POSLOVI

Zahvalnost Boliviji

na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Beograd/Njujork, 22. septembar 2021.

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković istakao jetokom razgovora u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Bolivije Roheliom Majtom Majtom, da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i prijateljski.

Selaković je međutim ocenio da bilateralna saradnja nije u skladu s prijateljstvom i potencijalima dveju zemalja, poručivši da postoji interes Srbije za njeno unapređenje, posebno u oblasti ekonomije.

Šef srpske diplomatije je istovremeno ukazao na značaj razmena poseta na najvišem i visokom nivou i uputio poziv ministru Majti da dođe u zvaničnu posetu Srbiji.

On je izrazio posebnu zahvalnost Boliviji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i na  podršci koju nam pružaju u međunarodnim organizacijama.

Selaković je upoznao sagovornika sa situacijom na Kosovu i Metohiji, istakavši posvećenost Srbije miru i stabilnosti u regionu i dijalogu kao jedinom načinu za kompromisno rešavanje ovog pitanja.

On je iskazao nadu da će delegacija Bolivije i ministar Majta biti naši gosti tokom skupa u Beogradu kojim će biti obeležena 60-godišnjica Prve konferencije Pokreta nesvrstanih, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/576289/zahvalnost-boliviji-na-podrsci-suverenitetu-i-teritorijalnom-integritetu-srbije.php

 

 

* * *

 

Podrška Estonije evropskim integracijama Srbije

 

 

Beograd/Njujork, 22. septembar 2021.

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković sastao se, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorkusa ministarkom inostranih poslova Estonije Evom Marijom Lijmets, ocenivši tom prilikom da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja.

Selaković je takođe izrazio spremnost za dalje unapređenje ovih odnosazahvalivši Estoniji na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije.

On je, naglašavajući da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj Srbije, informisao koleginicu iz Estonije o reformskom procesu u Srbiji, dijalogu Beograda i Prištine i aktuelnoj situaciji na terenu.

Ministar je podsetio na to da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma, dok Prišina to ne čini više od sto meseci i uvodi jednostrane mere.

On je naglasio da Srbija ostaje posvećena dijalogu, stabilnosti i očuvanju mira, kao i stvaranju uslova za ekonomski rast svih u regionu, što čini kroz inicijativu „Otvoreni Balkan“.

Šef srpske diplomatije je upoznao sagovornicu i sa ekonomskim reformama i uspesima Srbije u proteklih sedam godina, ističući da smo opredeljeni za jačanje ekonomske saradnje i povećanje trgovinske razmene sa Estonijom, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/576289/zahvalnost-boliviji-na-podrsci-suverenitetu-i-teritorijalnom-integritetu-srbije.php

 

 

* * *

 

Intenzivna saradnja Srbije i Slovenije na svim poljima

 

Beograd/Njujork, 22. septembar 2021.

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković istakao jetokom razgovara u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Slovenije Anžeom Logarom, da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i intenzivnu saradnju na svim poljima.

Selaković je konstatovao da odnose Srbije i Slovenije karakterišu dinamičan politički dijalog i uspešna ekonomsko-trgovinska saradnja, a tome u prilog ide i uspostavljanje prakse redovnih susreta ministara spoljnih poslova na šestomesečnom nivou.

On je posebno naglasio da je Slovenija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera i među najvećim investitorima u Srbiji, sa uloženih više od milijardu evra, napomenuvši i da je primetno sve veće investiranje srpskih kompanija u Sloveniji.

Šef srpske diplomatije je izrazio zahvalnost na stalnoj podršci Slovenije evropskom putu Srbije, kao i nadu da će slovenačko predsedavanje EU pokazati veće razumevanje i spremnost kada su u pitanju evrointegracije naše zemlje.

Selaković je poručio i da je stabilnost regiona jedan od ključnih interesa Srbije, te posebno istakao inicijativu „Otvoreni Balkan“, čiji je cilj produbljivanje ekonomske saradnje i razvoj čitavog regiona.

On je informisao sagovornika o rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji u prethodnih sedam godina, pri čemu ga je upoznao i sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji i pokušajem jednostranog nametanja mera Prištine kojima se krši sloboda kretanja, ali i sa kontinuiranim nepoštovanjem i neprimenjivanjem Briselskog sporazuma.

Selaković je ponovio posvećenost Srbije miru i stabilnosti u regionu i dijalogu kao jedinom konstruktivnom načinu za kompromisno rešavanje konflikata, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/576298/intenzivna-saradnja-srbije-i-slovenije-na-svim-poljima.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za novembar 2021.

ZAŠTITA POTROŠAČA

Velike promene u označavanju hrane - šta donosi nova Evropska strategija “od polja do stola”


FINANSIJE

Rebalans budžeta usmeren na podizanje životnog standarda


MEĐUNARODNI ODNOSI

Izveštaj Evropske komisije


MEĐUNARODNI ODNOSI

Izveštaj Evropske komisije - Finansije


eUPRAVA

Reformski procesi


DRŽAVNA UPRAVA

Modernizacija i reforma javne uprave


DRŽAVNA UPRAVA

Podizanje svesti o značaju bezbednosti na radu


RADNO PRAVO

Mere zbog povrede radne obaveze i nepoštovanja radne discipline u opštem radnopravnom režimu


RADNO PRAVO

Rad van radnog odnosa


SUDSKA PRAKSA

Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi - naknada štete


SAOBRAĆAJ

Rečni saobraćaj


MEĐUNARODNI ODNOSI - Energetika

Izveštak Evropske komisije - pokazao napredak u energetici i saobraćaju


ENERGETIKA

Bakar i litijum - važni za razvoj i pozicioniranje Srbije u svetu


ENERGETIKA

Počela sa radom toplana na biomasu u Priboju


SUDSKA PRAKSA

Naknada štete


SUDSKA PRAKSA

Afekciona vrednost stvari - naknada štete


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Strategija za rešavanje prekomernog zagađenja vazduha


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Intenzivan rad na smanjenju zagađenja vazduha u Srbiji


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Uklanjanje opasnog industrijskog otpada


SUDSKA PRAKSA

Viši sud u Beogradu - Krivični postupak - Dokazi


SUDSKA PRAKSA

Apelacioni sud u Beogradu - Nasledno pravo - Zaveštanje


BANKARSKI KREDITI

Nepristojna ponuda


UJEDINJENE NACIJE

Povelja UN


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)