POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SPOLJNI POSLOVI

Poziv srpskom narodu na Kosmetu da ne reaguje na provokacije

Beograd, 21. septembar 2021.

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković uputio je danas poziv Srbima na Kosovu i Metohiji da ne reaguju na najnovije provokacije prištinske strane, ističući da će se Srbija boriti za svoj narod, mir i ekonomski napredak.

Petković je u izjavi za Televiziju Pink, povodom odluke Prištine da počne da primenjuje mere o oduzimanju srpskih tablica, ocenio da je takav potez bez presedana i da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da po svaku cenu izazove incidente i nestabilnost.

On je uputio podršku hrabrom i pravdoljubivom srpskom narodu na Kosmetu, koji odlučno brani svoje pravo na slobodu kretanja i život, naročito onima koji su proveli čitavu noć na Jarinju i Brnjaku u svojim automobilima, iskazujući protest protiv nasilnih akcija.

Prema njegovim rečima, Priština šesti put zaredom, od 2011. godine, na sever pokrajine, bez znanja KFORA i odluke četiri gradonačelnika sa severa Kosmeta, ubacuje pripadnike ROSU, koji zastrašuju srpski narod.

On je rekao da će se na današnjoj hitnoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razgovarati o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosmetu, kao i o eventualnim merama Beograda, poručivši da je najvažnije da se sačuva mir i da naš narod u pokrajini ima normalan život.

Pozivam naš narod da ne reaguje na provokacije. Neka nasilnici rade šta hoće, mi ćemo mirno da protestujemo i pokažemo nezadovoljstvo zbog svega onoga što je protivpravno i što podrazumeva kršenje svih sporazuma, rekao je Petković.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/576094/poziv-srpskom-narodu-na-kosmetu-da-ne-reaguje-na-provokacije.php

 

* * *

 

Oduzimanje srpskih tablica kršenje svih postignutih sporazuma

 

 

Beograd, 20. septembar 2021.

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković poručio je danas da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se od jutros dešava na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Petković je u izjavi za agenciju Tanjug ocenio da je skandalozno ponašanje Aljbina Kurtija, koji od ranog jutra šalje specijalne jedinice ROSU, naoružane do zuba, sa više od 20 oklopnih vozila, na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak kako bi se krenulo sa oduzimanjem i skidanjem srpskih tablica.

On je naglasio da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se dešava jer se ukidanjem tih tablica ukida život na severu Kosova i Metohije, istakavši da Albanci ne mogu da poštuju ono što im odgovara iz Briselskog sporazuma, a da ne poštuju ono što im ne odgovara.

Ili će se taj sporazum poštovati ili ga neće biti, naglasio je direktor Kancelarije i dodao da će upravo to biti glavna poruka sa srpske strane tokom današnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Prema njegovim rečima, Kurti sada želi da proširi svoje delovanje, kada je reč o registarskim tablicama KM, PR, GL i drugima, koje izdaje naša policija za prostor Kosmeta, i na nivo centralne Srbije.

Petković je poručio Kurtiju da je Srbija međunarodno priznata država i da on nije taj koji će odlučivati o srpskim registarskim tablicama, dodavši da su upravo te registarske oznake one sa kojima naša vozila mogu da idu svuda po Evropi.

Direktor Kancelarije je objasnio da se ovde radi o kršenju svih sporazuma i dogovora, gde mimo svega onoga što piše u tim dokumentima, Kurti sada dovodi jedinice ROSU na sever Kosmeta samo da bi izazivao haos.

Divljaštvo Aljbina Kurtija neće tek tako proći, mi se borimo za mir, stabilnost i da naš narod na Kosovu i Metohiji ima pravo na život, zaključio je Petković.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/575875/oduzimanje-srpskih-tablica-krsenje-svih-postignutih-sporazuma.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)