POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SPOLJNI POSLOVI

Srbija posvećena unapređenju sveukupne saradnje sa Kinom

Beograd, 30. oktobar 2020.

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković primio je danas ambasadorku NR Kine u Srbiji Čen Bo, koja mu je uputila srdačne čestitke povodom stupanja na novu dužnost.

Čen Bo je izrazila uverenje da će i na novoj funkciji, kao i do sada, novoimenovani šef srpske diplomatije nastaviti da pruža izuzetan doprinos daljem unapređenju ukupnih odnosa Srbije i NR Kine.

Ona je ministru tom prilikom uručila čestitku koju mu je, povodom stupanja na novu dužnost, uputio državni savetnik i ministar spoljnih poslova NR Kine Vang Ji.

Selaković je, izražavajući zahvalnost, podsetio na otvoreni poziv za posetu kineskog ministra inostranih poslova Srbiji.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo povodom izvanrednih ukupnih odnosa između dve zemlje i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva.

Konstatovano je da je, uprkos pandemiji COVID-19, dodatno unapređena saradnja dveju zemalja i očuvan kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Selaković je čestitao Kini na uspešnoj borbi protiv COVID-19, i ponovio zahvalnost na ukupnoj pomoći Vlade te zemlje, kineskih provincija i kompanija, a posebno ogromnoj pomoći kineskog naroda Srbiji.

Na sastanku su razmenjena mišljenja o unapređenju ukupne saradnje kroz intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta na visokom i najvišem političkom nivou, a ponovljena je i uzajamna podrška u pitanjima od nacionalnog interesa za dve strane.

Takođe, dogovoreno je dalje intenziviranje saradnje u okviru inicijative „Pojas i put“, kao i mehanizma saradnje Kina–CIEZ („17+1“), kojima naša strana pridaje veliki značaj.

U razgovoru je iskazano obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom ekonomskih odnosa dveju zemalja, i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje intenziviranje.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/493990/srbija-posvecena-unapredjenju-sveukupne-saradnje-sa-kinom.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)