POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SOCIJALNA ZAŠTITA

Svaki dan posvetiti deci i

borbi za njihovu sigurnu i zdravu budućnost

Beograd, 20. novembar 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević poručila je danas, na Svetski dan deteta, u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, da su deca naša snaga, ponos i budućnost i zato svaki dan treba da bude posvećen deci i borbi za njihovu sigurnu i zdravu budućnost.

Deca iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine su na balonima ispisivala poruke sa svojim željama, a potom su ih, zajedno sa ministarkom Kisić Tepavčević, puštala.

Najlepši trenuci su trenuci koje provodimo sa decom, njihovi osmesi su najvredniji, njihove oči su najiskrenije. I upravo na današnji dan moramo da napomenemo i opomenemo sve nas da nije samo jedan dan - dan deteta, da svaki dan, svaki sat, svaki sekund, treba da bude posvećen deci i borbi za njihovu sigurnu i zdravu budućnost, naglasila je Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je istakla da je zaštita prava deteta jedan od prioriteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Deca treba da znaju da je njihova država uz njih i da će sve učiniti da imaju zdravu i sigurnu budućnost. Oni su naša snaga, naš ponos i naša budućnost. Uloga svih nas je da ih zaštitimo, da ih podstaknemo i damo im vetar u leđa, navela je Kisić Tepavčević.

Ministarka je rekla da se Srbija, kada su u pitanju deca na rezidencijalnom smeštaju, nalazi među zemljama koje imaju najnižu stopu u Evropi, budući da se 90 odsto dece bez roditeljskog staranja nalazi u hraniteljskim porodicama, a 10 odsto u različitim privremenim smeštajima.

Ministarstvo je u saradnji sa UNICEF-om sprovelo čitav niz aktivnosti da se deca koja se nalaze u različitim insituticijama i domovima za privremeni smeštaj, uzrasta do 3 godine, što pre smeste u porodično okruženje, ukazala je Kisić Tepavčević i dodala da se aktivno radi i na merama usmerenim ka mladim ljudima koji su na smeštaju, da se osamostale i integrišu u društvo.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić rekao je da je taj centar različitim aktivnostima obeležio Svetski dan deteta, kako bi se skrenula pažnja na to kako i šta treba da se radi kada su deca u pitanju.

Deca u Zvečanskoj pustila su balone sa njihovim željama, a starija deca u ostalim domovima razgovarala su sa svojim vaspitačima o dečijim pravima i organizovala sportske aktivnosti, naveo je Milačić.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/591778/svaki-dan-posvetiti-deci-i-borbi-za-njihovu-sigurnu-i-zdravu-buducnost.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)