POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SOCIJALNA ZAŠTITA

Značajna infrastrukturna ulaganja u sistemu socijalne zaštite

Beograd, 18. avgust 2021.

 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije najoštrije odbacuje kritike koje je na račun rada ministarke Darije Kisić Tepavčević iznela Stranka slobode i pravde.

U saopštenju se kaže:

„Onako kako su Dragan Đilas i Marinika Tepić pokušali da pre gotovo dva meseca stanje u domovima za smeštaj odraslih i dece sa smetnjama u razvoju iskoriste za sticanje jeftinih političkih poena, tako i sada to rade.

Paradoksalno je da su fotografije koje su pre dva meseca u medijima promovisali Dragan Đilas i Marinika Tepić, da bi prikazali stanje u sistemu socijalne zaštite, nastale upravo u periodu kada su na vlasti bili Demokratska stranka i Dragan Đilas.

Od tada do danas došlo je do značajnog infrastrukturnog ulaganja, uz izgradnju novih i kompletnu rekonstrukciju postojećih objekata.

Do kraja godine se očekuje otvaranje novog objekta u okviru Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici, koji će doneti nove sadržaje za različite aktivnosti korisnika kao što su fiskulturna sala i bazen, a koji su građeni po savremenim standardima i u potpunosti prilagođeni potrebama korisnika.

Krajnje je zlonamerna tvrdnja u saopštenju Stranke slobode i pravde da je ministarka Kisić Tepavčević obišla samo jednu ustanovu u prethodna dva meseca.

Ministarka Kisić Tepavčević je, sa saradnicima, u navedenom periodu obišla ne samo sve ustanove koje su bile predmet izveštaja MDRI-S, nego i znatno veći broj ustanova širom Srbije.

Neke od poseta realizovane su uz prisustvo Zaštitnika građana, kao i predstavnika MDRI-S, koji su zajedno sa ministarkom Kisić Tepavčević obišli ustanove.

Jačanje kadrovskog kapaciteta ustanova socijalne zaštite jeste jedan od prioriteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka pandemije koronavirusa svi zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kao i korisnici ovih ustanova, su pokazali veliku odgovornost prema sopstvenom zdravlju i zdravlju svoje okoline.

O tome svedoči podatak da je preko 90 odsto korisnika ustanova socijalne zaštite vakcinisano.

Tokom prošle godine u ustanovama za smeštaj i centrima za socijalni rad zaposleno je 825 radnika na neodređeno vreme.

U cilju daljeg jačanja kadrovskih kapaciteta, Komisija Vlade Republike Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava odobrila je krajem jula ove godine zapošljavanje 30 osoba u ustanovama socijalne zaštite, čime je do sada u ovoj godini odobreno zapošljavanje 69 radnika u tim ustanovama

Nadzor u sistemu socijalne zaštite je stalan i kontinuiran, a prosečan broj, kako redovnih tako i vanrednih nadzora, je na godišnjem nivou oko 300.

Ministarka Kisić Tepavčević će svoje posete ovim ustanovama nastaviti i u narednom periodu, a cilj je bio i ostao isti – unapređenje uslova smeštaja i kvaliteta života korisnika u svim ustanovama socijalne zaštite“, navodi se u saopštenju.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/569032/znacajna-infrastrukturna-ulaganja-u-sistemu-socijalne-zastite.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)