POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SOCIJALNA ZAŠTITA

Kisić Tepavčević obišla ustanove socijalne zaštite u Aleksincu

Aleksinac, 4. jul 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je juče Dom za smeštaj odraslih lica Kulina kod Aleksinca i Ustanovu za decu i mlade „Hristina Markišić“ u tom gradu.

U Domu za smeštaj odraslih lica Kulina u šest paviljona boravi 292 korisnika, koji su, kako se uverila ministarka Kisić Tepavčević sa saradnicima, neposredni, slobodni i komunikativni.

Konstatovano je da je potrebno unapređenje kadrovskog kapaciteta, i kada su u pitanju zaposleni iz sistema socijalne zaštite i kada su u pitanju zdravstveni radnici.

Iz takozvanog Muškog paviljona korisnici su izmešteni, zbog rekonstrukcije objekta, koja je trenutno u proceduri.

Kisić Tepavčević je izrazila zahvalnost zaposlenima u toj ustanovi za posvećen i predan rad, koji se vidi iz emotivnog odnosa korisnika prema zaposlenima.

Tokom obilaska Ustanove za decu i mlade „Hristina Markišić“ ministarka se uverila da su uslovi izuzetno dobri, hrana raznovrsna, a da se, kada je u pitanju jelovnik, poštuju želje korisnika.

Usluge domskog smeštaja u Ustanovi za decu i mlade „Hristina Markišić“ u Aleksincu koristi četvoro dece, a 11 njih koristi uslugu male domske zajednice.

Kisić Tepavčević se uverila da su zaposleni posvećeni korisnicima, da postoji topao i neposredan odnos između korisnika i zaposlenih, pri čemu su deca vesela i pozitivna, a zaposleni im često organizuju izlete i šetnje.

U okviru objekta se pruža i usluga dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, gde su uslovi, takođe, izuzetno dobri.

Poseta Ustanovi za decu i mlade „Hristina Markišić“ u Aleksincu je druga poseta Kisić Tepavčević ovoj ustanovi od kada je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ustanove koje ovih dana obilaze predstavnici Ministarstva upravo su ustanove koje je 2019. godine obišla Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom i na osnovu čijih poseta je nastao njihov izveštaj.

Predstavnici Ministarstva nastaviće obilazak svih ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u okviru svojih redovnih poslova i nadležnosti, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga i otklanjanja eventualnih nepravilnosti.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/559302/kisic-tepavcevic-obisla-ustanove-socijalne-zastite-u-aleksincu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)