POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SOCIJALNA ZAŠTITA

IZBEGLICE 

Srbija pokazala humanost i solidarnost u zbrinjavanju izbeglica

Beograd, 22. jun 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević ocenila je da je Srbija prethodnih decenija pokazala koliko je humana i solidarna i koliko brine o izbeglicama.

Kisić Tepavčević je juče, na svečanosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana izbeglica i 45 godina rada UNHCR u Srbiji, istakla da je naša zemplja pokazala i kako se treba odnositi prema onima kojima je pomoć najpotrebnija i koji su morali da napuste svoj dom.

Napustiti dom sa saznanjem da se verovatno nikada tamo nećeš vratiti je izuzetno teško i biti izbeglica je, takođe, veoma teško. To je osećaj koji može da opiše samo neko ko je kroz sve to prošao, navela je ona i dodala da je na ličnom iskustvu videla kako Srbija raširenih ruku dočekuje sve kojima je pomoć najpotrebnija.

Ministarka je istakla da je u Srbiji pronašla sigurnost, mir, ljubav i svoju državu, i poručila svima koji su napustili svoje domove da treba da znaju da se nalaze u sigurnoj zemlji, koja brine o njima.

Ona je naglasila da je to ministarstvo od početka migrantske krize, zajedno sa MUP-om, Komesarijatom za izbeglice, UNHCR i Međunarodnim komesarijatom za izbeglice, aktivno učestvovalo u sprovođenju mera čiji je cilj bio da se što više olakša boravak ljudima koji su se našli na teritoriji Srbije.

Prema njenim rečima, poseban doprinos tome dale su ustanove socijalne zaštite koje su pružale pomoć najugroženijima, pre svega deci migrantima bez roditeljske pratnje, ženama žrtvama rodno zasnovanog nasilja, žrtvama trgovine ljudima i osobama sa invaliditetom.

Ministarka je najavila da se u narednom periodu planira proširenje smeštajnih kapaciteta za decu migrante bez roditeljske pratnje i povećanje obima usluga za migrante koji se nalaze u Srbiji.

Kisić Tepavčević je naglasila i da je Srbija prva u Evropi i među prvima u svetu izbeglice i migrante uključila u aktivni program imunizacije i na taj način ponovo pokazala koliko je solidarna, odgovorna i koliko brine o svima koji se nađu na njenoj teritoriji.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/555456/srbija-pokazala-humanost-i-solidarnost-u-zbrinjavanju-izbeglica.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)