POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SOCIJALNA PITANJA

Deci sa invaliditetom omogućiti bavljenje sportom

Divčibare, 10. avgust 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević posetila je danas fudbalski kamp "Deki 5", koji se ove godine održava na Divčibarima, a na kojem učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta.

Pomenuti kamp osnovao je 2018. godine Dejan Stanković, proslavljeni srpski fudbaler i reprezentativac Srbije, a resorno ministarstvo je, u partnerstvu sa Klubom malog fudbala "Mungosi Zemun", pokrenulo inicijativu da na kampu učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta.

Kamp je namenjen deci sa teritorije cele Srbije i ima za cilj da podstakne kod polaznika sveobuhvatan razvoj ličnosti kroz sedmodnevni boravak i druženje sa vršnjacima, buđenje takmičarskog duha, fudbalsku obuku, ali i dobijanje korisnih informacija iz drugih oblasti (psihologija, zdrava ishrana).

Kisić Tepavčević je tom prilikom naglasila da je briga o deci jedan od prioriteta Ministarstva, a deca sa invaliditetom moraju da imaju iste mogućnosti kao i ostala deca, za šta se aktivno zalažemo.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog izuzetne saradnje Ministarstva i Kluba malog fudbala "Mungosi Zemun", u okviru kojeg postoji sekcija za rad sa decom sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Ovaj klub veliku važnost pridaje inkluziji i integraciji dece i time doprinosi njihovom srećnom detinjstvu, što je upravo obaveza nas odraslih, naglasila je ministarka.

Prema njenim rečima, učešće na poznatom i eminentnom sportskom kampu umnogome doprinosi unapređenju ne samo fizičkog, već i mentalnog zdravlja dece sa invaliditetom, uz napomenu da jedino zajedničkim angažovanjem možemo našoj deci da obezbedimo bezbrižno detinjstvo i zdravo odrastanje.

Ministarstvo, u partnerstvu sa organizacijama koje okupljaju osobe sa invaliditetom, nastavlja sa realizacijom kampanje „Srbija bez barijera”, kako bismo zajedno doprineli unapređenju društva i države u kojoj će svi građani imati jednake mogućnosti, podvukla je ona.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/567799/deci-sa-invaliditetom-omoguciti-bavljenje-sportom.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)