POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SOCIJALNA PITANJA

Kisić Tepavčević obišla Dom za odrasla invalidna lica u Beogradu

Beograd, 7. avgust 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vlai Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević obišla je Dom za odrasla invalidna lica u Beogradu, gde je sa korisnicima i zaposlenima razgovarala o uslovima u kojima žive i rade, kvalitetu usluga koje se pružaju i o mogućnostima poboljšanja usluga i kvaliteta života korisnika.

U ovoj ustanovi socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starijih korisnika aktuelno boravi 77 korisnika, prevashodno osoba sa telesnim invaliditetom.

U razgovoru sa ministarkom Kisić Tepavčević, zaposleni su istakli potrebu za većom dostupnosti medicinskih pomagala korisnicima na smeštaju, što bi umnogome unapredilo njihovo zdravstveno stanje, a samim tim i kvalitet života.

Zaposleni u toj ustanovi su ukazali i na potrebu popunjavanja upražnjenih radnih mesta, što je, takođe, važan uslov za kvalitetniju negu i brigu o korisnicima na smeštaju.

Kisić Tepavčević je istakla da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kontinuirano radi na poboljšanju uslova rada zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i unapređenju kvaliteta usluga i da je to jedan od prioriteta ovog ministarstva, na kome će se predano raditi i u narednom periodu.

Ministarstvo je obezbedilo da se ustanove socijalne zaštite na teritoriji  Republike Srbije tokom i posle vanrednog stanja dodatno ojačaju kroz radno angažovanje medicinskog i nemedicinskog kadra, popunjavanjem značajnog broja upražnjenih radnih mesta, u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica izazvanih korona virusom u ustanovama socijalne zaštite.

Tokom 2020. godine je zaposleno 825 radnika na neodređeno vreme u ustanovama socijalne zaštite.

Komisija Vlade Republike Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava odobrila je krajem jula ove godine zapošljavanje 30 osoba u ustanovama socijalne zaštite, čime je do sada u ovoj godini odobreno zapošljavanje 69 radnika u ustanovama socijalne zaštite.

Ministarstvo je svesno svih izazova sa kojima se suočavaju zaposleni u sistemu socijalne zaštite i upravo će zato, kao i do sada, nastaviti da poboljšava infrastrukturne i kadrovske kapacitete ustanova, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/567376/kisic-tepavcevic-obisla-dom-za-odrasla-invalidna-lica-u-beogradu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)