POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SEĆANJA

DAN POBEDE 

Srpski i ruski narod posvećeni negovanju antifišastičke tradicije

Beograd, 8. maj 2021.

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković uputio je danas čestitku povodom Dana pobede nad fašizmom ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu, ističući da su srpski i ruski narod jedinstveni u negovanju sećanja na stradalništvo i nepokolebljivi otpor naših predaka.

Ruski narod i drugi narodi Sovjetskog Saveza su herojskom odbranom svoje otadžbine u Drugom svetskom ratu pobedili, ne samo agresora, već i neprijatelja čitavog slobodnog čovečanstva, i danas niko ne sme da ima sumnje da je ruski narod taj koji je na današnji dan zadao smrtni udarac najopasnijoj ideologiji i ubilačkoj mašineriji koju je svet ikada video.

Srpski narod je ponosan na svoju antifišastičku tradiciju i činjenicu da je tokom Drugog svetskog rata organizovao prvi i najmasovniji oružani gerilski otpor na okupiranim teritorijama, i da je na svaku pobedu velike Crvene armije gledao kao na sopstvenu pobedu.

Srbija će ostati čvrsto na pozicijama negovanja istine o Drugom svetskom ratu, a protiv pokušaja da se revizijom istorije umanji presudna i ključna uloga Sovjetskog Saveza i herojskog ruskog naroda u pobedi nad nacizmom. Kao što su srpski i ruski narod tada bili saveznici u borbi protiv svetskog zla, tako će i danas biti jedinstveni u negovanju sećanja na stradalništvo i nepokolebljivi otpor naših predaka.

Vatra na spomen-groblju oslobodilaca Beograda, na kojem rame uz rame počivaju jugoslovenski i sovjetski heroji, goreće večno, a večni će biti i naše sećanje na slavne trenutke zajedničke istorije i opredeljenost da se zajednički borimo za mir i multilateralizam u svetu, a protiv svake ideologije zla”, navodi se u čestitki.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/543568/srpski-i-ruski-narod-posveceni-negovanju-antifisasticke-tradicije.php

 

* * *

DAN EVROPE

 

Perspektiva članstva Srbije u EU snažan podstrek za reforme

 

Beograd, 8. maj 2021.

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković uputio je danas čestitku povodom, 9. maja – Dana Evrope visokom predstavniku  EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu, u kojoj je izrazio uverenje da će ideja ujedinjenja različitosti u miru i solidarnosti i dalje biti ideja vodilja Evropske unije.

Selaković je tom prilikom naveo da duboko veruje u to da Srbija, politikom mira i dobrosusedske saradnje, može doprineti da Evropska unija postane još bolje mesto za život, uz iskreno uverenje da će naša dostignuća na putu ka članstvu u evropskoj porodici naroda biti adekvatno vrednovana.

On je naglasio da evropska perspektiva našoj zemlji predstavlja snažan podstrek za sveobuhvatno sprovođenje političkih, ekonomskih i društvenih reformi sa ciljem da u dogledno vreme postane punopravna članica Evropske unije.

Šef srpske diplomatije je podvukao da Srbija istorijski, kulturno i vrednosno pripada krugu zemalja ujedinjenih pod zastavom Evropske unije.

Nadam se da će naša zemlja i naši susedi na zapadnom Balkanu biti u prilici da u bliskoj budućnosti postanu deo nesumnjivo najuspešnijeg mirovnog, demokratskog i ekonomskog projekta u istoriji našeg zajedničkog kontinenta, istakao je Selaković.

On je, takođe, u ime Srbije uputio zahvalnost Evropskoj uniji na pruženoj pomoći u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19, i naglasio da naša zemlja visoko ceni iskazanu solidarnost i podršku u teškim trenucima suzbijanja pandemije.

Ministar je izrazio uverenje da ćemo i u narednom periodu zajedničkim snagama doprineti pronalaženju rešenja za prevazilaženje ekonomskih posledica pandemije virusa korona.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/543586/perspektiva-clanstva-srbije-u-eu-snazan-podstrek-za-reforme.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)