POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Uskoro besplatan internet i mobilna aplikacija

za kupovinu karata u vozovima

Beograd, 6. novembar 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas potpisivanju Pisma o namerama između Telekom Srbija a.d, Infrastruktura železnice Srbije a.d. i Srbija Voza a.d., s ciljem unapređivanja korisničkog iskustva putnika na srpskoj železnici.

U saopštenju se navodi da će buduća saradnja ovih preduzeća biti realizovana u okviru sledećih projekata:

  • Projekat postavljanja baznih stanica na železničke stubove na trasama kojima se obavlja železnički saobraćaj, kao i obezbeđivanja Wi-Fi signala za pristup internetu na železničkim stanicama na teritoriji Republike Srbije, a u cilju obezbeđivanja mobilnog signala i interneta;
  • Projekat obezbeđivanja Wi-Fi signala za pristup internetu u vozilima Srbija Voza;
  • Projekat razvoja mobilne aplikacije namenjene krajnjim korisnicima, za kupovinu karata za železnički prevoz putnika Srbija Voza.

Momirović je tom prilikom istakao da je modernizacija srpskih železnica jedan od glavnih prioriteta u radu Vlade Srbije i resornog ministarstva, i da srpska železnica mora da vrati poverenje putnika.

Decenije zapostavljanja železnice su gotove. Najveći investicioni talas u razvoj srpske železnice je na svom vrhuncu. Vlada želi da omogućimo građanima najbolju i najsavremeniju uslugu. Naš zadatak je da vratimo građane, da vratimo putnike u naše vozove, da svest ljudi promenimo i da shvate koliko je to kvalitetan i pouzdan način putovanja i transporta, poručio je Momirović.

Prema njegovim rečima, korisničko iskustvo mora da bude vrhunsko i u skladu sa evropskim standardima, tako da ćemo uskoro imati i aplikaciju za kupovinu karata, kao i besplatan pristup internetu u vozovima Srbija voza.

Naši građani zaslužuju da imaju uslugu kao u srednjoj Evropi, a uskoro kao u Zapadnoj Evropi, naveo je ministar.

Pismo o namerama su potpisali generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i generalni direktor Srbija Voza Jugoslav Jović.

Lučić je istakao da je jedno od strateških opredeljenja Telekoma Srbija je da bude nosilac digitalizacije čitavog našeg društva i privrede, pri čemu je potpisani dokument jedan korak ka ostvarenju tog cilja.

Kao rezultat naše saradnje sa partnerima iz Infrastruktura železnice Srbije, Srbija Voza, putnici će u novim vozovima moći da uživaju u besplatnom Wi-Fi internetu, koji će njihovo putovanje učiniti udobnijim. Takođe, razvijamo i aplikaciju za mobilne uređaje putem koje će putnici moći jednostavno i brzo da kupe kartu za putovanje vozom, naglasio je Lučić.

Generalni direktor Srbija Voza Jugoslav Jović iskazao je zahvalnost Telekomu Srbija na dosadašnjoj saradnji i najavio da od nastavka saradnje očekuje novi nivo usluge za putnike u srpskim vozovima.

Ovom saradnjom želimo da postignemo besprekornu vezu u vozovima i zajednički da razvijemo aplikaciju za prodaju karata. Nova nadgradnja usluga će omogućiti da se karte kupe od kuće ili u pokretu i građani će imati priliku da kupuju karte kao i građani širom Evrope i sveta, objasnio je Jović.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/588589/uskoro-besplatan-internet-i-mobilna-aplikacija-za-kupovinu-karata-u-vozovima.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)