POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Počelo asfaltiranje auto-puta od Preljine do Pakovraća

Preljina/Pakovraće, 22. septembar 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović istakao je danas da je asfaltiranje probne deonice, u dužini od 500 metara, prvi signal da se privode kraju radovi na potezu od Preljine do Pakovraća, u sklopu auto-puta "Miloš Veliki".

Momirović je, zajedno sa predstavnicima kineske kompanije CCCC (China Communications Construction Company), koja je izvođač radova, i JP „Putevi Srbije“ obišao trasu auto-puta od petlje Preljina, preko petlje Pakovraće, do ulaza u tunel Laz, koja je dugačka 14 kilometara, a u okviru te trase je i tunel Trbušani.

On je podsetio na to da poslednjih meseci na ovom gradilištu svaki dan radi više od 1.000 radnika, dodavši da je u pitanju 500 metara deonice probnog asfalta da bi se vidilo kako će budući put izgledati.

Građani Čačka će konačno osetiti olakšanje jer tranzitni saobraćaj ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori neće ići kroz centar i moći će da komfornije koriste saobraćajnice u samom gradu, rekao je ministar.

Prema njegovoj oceni, rezultati koji se postižu na izgradnji deonice od Preljine do Pakovraća su, bez obzira na obim posla na teritoriji cele Srbije, više nego zadovoljavajući.

Momirović je izrazio nadu da će u narednim mesecima svi radnici i mehanizacija koja je angažovana na ovom potezu biti prebačeni na drugu deonicu, a da će ova biti puštena u saobraćaj.

Radovi na deonici od Preljine do Pakovraća odlično napreduju, a to pokazuje i podatak da se na trasi budućeg auto-puta u sklopu Poteza III trenutno izvode radovi na svim mostovskim konstrukcijama, probijena je skoro cela trasa, a počelo je i asfaltiranje probne deonice.

U završnoj fazi su i radovi u tunelu Trbušani, koji se takođe nalazi na Potezu III i dužine je 278 metara. Dužina deonice od Preljine do Požege iznosi 30,9 kilometara i izuzetno je kompleksna jer gotovo trećinu trase čine mostovi i tuneli.

Deonica Preljina–Požega predstavlja deo autoputa E-763, odnosno deo auto-puta Beograd-Južni Jadran, kojim se ostvaruje veza između Srbije i Crne Gore i ključna je za povezivanje regiona i jačanje turističkih i privrednih kapaciteta.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/576382/pocelo-asfaltiranje-auto-puta-od-preljine-do-pakovraca.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)