POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca

Beograd, 28. avgust 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić potpisali su danas komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji državnog puta 1. B reda, deonice brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd–Niš (petlja Požarevac)–Požarevac (obilaznica)–Veliko Gradište–Golubac.

Ugovor je sa predstavnicima kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group” potpisan u zgradi Predsedništvau prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadorke NR Kine u Srbiji Čen Bo.

Vučić je tom prilikom istakao da je ugovor potpisan nakon mnogo meseci izrade idejnog projekta i borbe za što je moguće nižu cenu izgradnje puta, dugog gotovo 70 kilometara.

On je precizirao da vrednost radova iznosi 337 miliona evra, a da će radovi biti okončani u novembru 2024. godine, ističući da ćemo za tri godine ići od Beograda do Gradišta za sat vremena, a do Golupca za sat i 15 minuta.

Prema njegovim rečima, put neće voditi uz obalu Dunavaveć se on od Velikog Gradišta do Golupca skraćuje, a pritom se ide preko onih mesta koja su zaboravljena i u kojim je ostalo da živi malo ljudi. 

Mi ovim gradimo budućnost za požarevački kraj, ceo Braničevski, ali i Borski okrug. Ovim im dajemo garanciju za budućnost, da možemo da dovodimo investitore, a podižemo i sve turističke kapacitete, objasnio je predsednik i dodao  da se time što put ne ide uz Dunav štiti životna sredina.  

On je iskazao zahvalnost kineskim partnerimaambasadorki te zemlje u Srbiji Čen Bo, kao i kineskom predsedniku Si Đinpingu, na svoj dosadašnjoj podršci

Zamenik direktora kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group” Sjin Meng rekao je da je počastvovan što će raditi na projektu izgradnje brze saobraćajnice na dunavskoj magistrali

Obećavam da će naša kompanija nastaviti sa profesionalnim odnosom prema poslu, da će koristiti tehničke prednosti i na taj način doprineti jačanju infrastrukture u Srbiji, poručio je on.

Meng je podsetio na to da je ova kompanija 2019. godine uspešno završila deonicu Obrenovac–Ljig na auto-putu „Miloš Veliki“, a da su prošle godine počeli radovi i na brzoj saobraćajnici Valjevo–Lajkovac. 

Ambasadorka je ocenila da je potpisivanje pomenutog ugovora novi važan rezultat saradnje dveju zemalja u oblasti infrastrukture.

Ona je prenela zahvalnost predsedniku Vučiću što pridaje veliku pažnju saradnji Kine i Srbije, i dodala da se dve zemlje i u teškim uslovima pandemije zalažu za ekonomski razvoj zemlje.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/570745/potpisan-ugovor-o-izgradnji-brze-saobracajnice-do-golupca.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)