POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca

Beograd, 28. avgust 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić potpisali su danas komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji državnog puta 1. B reda, deonice brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd–Niš (petlja Požarevac)–Požarevac (obilaznica)–Veliko Gradište–Golubac.

Ugovor je sa predstavnicima kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group” potpisan u zgradi Predsedništvau prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadorke NR Kine u Srbiji Čen Bo.

Vučić je tom prilikom istakao da je ugovor potpisan nakon mnogo meseci izrade idejnog projekta i borbe za što je moguće nižu cenu izgradnje puta, dugog gotovo 70 kilometara.

On je precizirao da vrednost radova iznosi 337 miliona evra, a da će radovi biti okončani u novembru 2024. godine, ističući da ćemo za tri godine ići od Beograda do Gradišta za sat vremena, a do Golupca za sat i 15 minuta.

Prema njegovim rečima, put neće voditi uz obalu Dunavaveć se on od Velikog Gradišta do Golupca skraćuje, a pritom se ide preko onih mesta koja su zaboravljena i u kojim je ostalo da živi malo ljudi. 

Mi ovim gradimo budućnost za požarevački kraj, ceo Braničevski, ali i Borski okrug. Ovim im dajemo garanciju za budućnost, da možemo da dovodimo investitore, a podižemo i sve turističke kapacitete, objasnio je predsednik i dodao  da se time što put ne ide uz Dunav štiti životna sredina.  

On je iskazao zahvalnost kineskim partnerimaambasadorki te zemlje u Srbiji Čen Bo, kao i kineskom predsedniku Si Đinpingu, na svoj dosadašnjoj podršci

Zamenik direktora kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group” Sjin Meng rekao je da je počastvovan što će raditi na projektu izgradnje brze saobraćajnice na dunavskoj magistrali

Obećavam da će naša kompanija nastaviti sa profesionalnim odnosom prema poslu, da će koristiti tehničke prednosti i na taj način doprineti jačanju infrastrukture u Srbiji, poručio je on.

Meng je podsetio na to da je ova kompanija 2019. godine uspešno završila deonicu Obrenovac–Ljig na auto-putu „Miloš Veliki“, a da su prošle godine počeli radovi i na brzoj saobraćajnici Valjevo–Lajkovac. 

Ambasadorka je ocenila da je potpisivanje pomenutog ugovora novi važan rezultat saradnje dveju zemalja u oblasti infrastrukture.

Ona je prenela zahvalnost predsedniku Vučiću što pridaje veliku pažnju saradnji Kine i Srbije, i dodala da se dve zemlje i u teškim uslovima pandemije zalažu za ekonomski razvoj zemlje.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/570745/potpisan-ugovor-o-izgradnji-brze-saobracajnice-do-golupca.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI
KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za septembar 2021.

PRAVA PACIJENATA

Pojam i prava pacijenata


SOCIJALNA ZAŠTITA

Stvaranje Srbije bez barijera za osobe sa invaliditetom


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNI PRESTUPI

Zakon o računovodstvu


MIŠLJENJA MINISTARSTVA FINANSIJA

Računovodstvo


VLADA

Vlada usvojila niz propisa


IZVRŠNI POSTUPAK

Neke dileme povodom zatezne kamate u izvršnom postupku


UPRAVA

Referendum - Konsultacije o Nacrtu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi


PROSVETA

U Srbiji uvedeno 4.000 novih radnih kvalifikacija


RADNO PRAVO

Zapošljavanje - Javna rasprava o Nacrtu zakona o angažovanju zbog većeg obima posla do 22. septembra


RADNO PRAVO

Kolektivni ugovori


OBLIGACIONO PRAVO

Osnov ugovora


VLADA

Usvojen Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


PREDLOG ZAKONA

Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)