POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Radovi na brzoj pruzi Beograd–Novi Sad bliže se kraju

Beograd, 18. jul 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović istakao je, tokom današnjeg obilaska radova u železničkoj stanici Zemun, na deonici brze pruge Beograd Centar–Stara Pazova, da se radovi na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada bliže kraju.

Momirović je ukazao na to da smo uspeli da integrišemo svu pamet i inženjersku snagu koju imamo u ovaj projekat i da se približavamo samom kraju brze pruge Beograd–Novi Sad, prvom delu budućeg koridora od Beograda do Budimpešte.

Ministar je tokom obilaska radova, razgovarao sa rukovodiocem projekta stručnog nadzora Jankom Kovljanićem o trenutnom stanju u izgradnji ove deonice, koja je maksimalno ubrzana kako bi se završila u datom roku.

Ušli smo u elektro i sigurnosne radove, imali smo priliku da vidimo kako se završavaju građevinski radovi ovde i kako stanica dobro napreduje kao i svih šest stanica na ovoj trasi od Beograda do Novog Sada, rekao je Momirović.

Kovljanić je napomenuo da je u poslednjim mesecima izvršeno značajno ubrzanje radova, uz određene probleme koji se uspešno prevazilaze.

Saobraćaj se odvija levim kolosekom od aprila ove godine, sada se planira da se pusti deo desnog koloseka koji se završava. Pošto je pruga podeljena u dva segmenta, jedan deo od Beograda do Batajnice je dvokolosečni i on je prvi segment ove pruge, predviđen za manje brzine, a od stanice Batajnica do Stare Pazove postoje četiri koloseka, od kojih su dva za pruge velike brzine prema Novom Sadu, za 200 km na čas, objasnio je Kovljanić.

Prema njegovim rečima, na ovom delu od Beograd Centra do Batajnice radovi su 95 odsto završeni i očekuju se vrlo brzo završni radovi na puštanju i desnog koloseka u saobraćaj.

Stanične zgrade su, dodao je on, u funkciji i one su oko 70 odsto završene, a na ovom celom potezu imamo i četiri velika nadvožnjaka na kojima se radi intezivno i nema planiranih zastoja u realizaciji.

Momirović je dodao da će radovi biti završeni u predviđenom vremenskom periodu, posle čega slede statička i dinamička ispitivanja koloseka i probne vožnje, tako da bi do februara naredne godine saobraćaj bio u potpunosti normalizovan.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/562686/radovi-na-brzoj-pruzi-beogradnovi-sad-blize-se-kraju.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)