POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Na mostu preko Save

primena najsavremenije tehnologije u izgradnji mostova

Sremska Rača, 10. jul 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović sastao se danas u kampu kompanije Tašijapi kod radova na deonici Sremska Rača - Kuzmin sa vlasnikom kompanije Emrulahom Turanli i regionalnim direktorom Amirmehdijem Asghari.

Momirović je tom prilikom na sastanku istakao, da mu je zadovoljstvo što se sastao sa čovekom koji ima izuzetnu reputaciju u svetu građevinskih investitora i zamolio čitav tim Tašijapija i JP ''Putevi Srbije'' da se rad na ovom projektu nastavi odličnom dinamikom, kakva je trenutno.

Momirović i Turanli su se potom uputili na gradilište mosta preko reke Save kod Sremske Rače na autoputu Kuzmin – Sremska Rača, na kome se, kako je pomenuto na sastanku, od početka gradnje radovi obavljaju kvalitetno, uz upotrebu novih tehnologija i zadovoljavajućom dinamikom.

U toku su betonski radovi na izradi donjeg i gornjeg stroja mosta preko reke Save, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama.

Do sada su izgrađena 33 stuba, uključujući i jedan rečni stub, a u toku su radovi na izgradnji drugog.

Most ima oko 5.500 kubika čeličnog materijala, koji se izgrađuje u pogonima u Istanbulu i transportuje se kamionima na gradilište.

Uskoro sledi izrada hidroizolacije, asfalta i opremanje mosta.

Na mostu će biti postavljen zatvoren sistem odvodnjavanja, elektroenergetske i telekomunikacione instalacije.

Nalazimo se na budućem auto-putu Beograd-Sarajevo i mi danas kada putujemo od Beograda do Sarajeva, moramo da računamo na pet i po sati vožnje. Sa naše strane smo, da bi maksimalno ubrzali radove, preuzeli na sebe da izgradimo kompletan most na Savi dužine 1320 metara, cela naša deonica na strani Republike Srbije ima 18 kilometara. Kao što je rekao gospodin iz nadzora, ovo je školski primer kako se rade mostovi, rekao je Momirović.

On je dodao da se radovi izvode u predviđenoj dinamici i da je kvalitet odličan, kao i da je početo s pripremnim radovima na trasi autoputa od Kuzmina do Sremske Rače, koji će se započeti u narednim nedeljama, nakon kompletiranja projekta za izvođenje.

Ministar je zamolio građane na svim lokacijama gde se izvode veliki infrastrukturni radovi da imaju strpljenja i razumevanja, jer cilj ofanzivnog tempa rada u izgradnji Srbije je upravo boljitak i porast standarda života kroz ekonomski razvoj.

Vlasnik kompanije Tašijapi Emrulah Turanli zahvalio se Vladi Srbije i ministru Momiroviću za kog je rekao da je kompaniji Tašijapi otvorio sve horizonte i pomogao da urade ovaj projekat kako treba.

On je poručio Momiroviću da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Turske Redžep Tajipu Erdoganu prenese da će Tašjapi uraditi ovaj projekat najkvalitetnije moguće.

Ovo će biti projekat broj jedan na Balkanu, i završićemo ga pre vremena, to vam ja obećavam. Mi smo tu za narode i Srbije i Bosne, rekao je Turanli.

Ono što je posebno interesantno, i čini ovaj građevinski poduhvat jedinstvenim u zemlji, je to da u izgradnji mosta preko reke Save prvi put na teritoriji Srbije se primenjuju roboti i posebni laseri za skidanje nečistoća sa čelika, koje pomažu da se dostigne vrhunski kvalitet čelične konstrukcije mosta.

Prema rečima nadzornog organa Dragana Jocića iz JP ,,Putevi Srbije’’, na ovom gradilištu svi mladi inženjeri iz Srbije susreću se s najmodernijom građevinskom tehnologijom i pristupom u građenju mostova, što će im nesumnjivo omogućiti sticanje novih znanja i veština.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/561009/na-mostu-preko-save-primena-najsavremenije-tehnologije-u-izgradnji-mostova.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)