POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJ – TRANSPORT

Transportna zajednica izuzetno važan regionalni partner za Srbiju

Beograd, 9. septembar 2020.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novopostavljenim direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Beogradu Matejom Zakonjšekom o razvoju regionalne saradnje, ali i prioritetima u oblasti saobraćaja planiranim za realizaciju u Srbiji.

Brnabić je direktoru Stalnog sekretarijata poručila da može u potunosti da računa na podršku Vlade za nastavak izuzetno važnog posla koji Transportna zajednica obavlja za naše građane.

Ona je istakla da se to posebno odnosi na izgradnju i bezbednost putevaulaganje u železnički saobraćaj, ali i uklanjanje nefizičkih barijera i efikasniji i brži prelazak granica.

Zakonjšek je naglasio da su to istovremeno i prioriteti Transportne zajednice potkrepljeni akcionim planovima, pri čemu je upoznao premijerku sa šest prioriteta, koji su ujedno i prioriteti i interesi Vlade Srbije.

On je ukazao na to da je neophodno razmišljati regionalno, posebno kada je reč o putnoj infrastrukturi, odnosno takozvanim zelenim i digitalnim putevima i kao primer naveo Koridor 10.

Premijerka je naglasila da je Transportna zajednica za Srbiju izuzetno važan regionalni partner i u prilog tome navela činjenicu da je sedište Sekretarijata u Beogradu, kao i to što je već potpisan Ugovor o Transportnoj zajednici.

Prema njenim rečima, razvoj i povezivanje zemalja u okruženju i Zapadnog Balkana znači bolji život građana, ali i bolju poziciju Srbije na putu evropskih integracija.

Direktor Stalnog sekretarijata je istakao da je aposlutno siguran u to da će transport i regionalno povezivanje imati krucijalnu ulogu u oporavku i daljem napretku Zapadnog Balkana, uključujući i zemlje koje formalno ne pripadaju tom prostoru, a nalaze se u okruženju.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/485820/transportna-zajednica-izuzetno-vazan-regionalni-partner-za-srbiju.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)