POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

RODNA RAVNOPRAVNOST

SPORT 

Podrška uključivanju što više devojčica u sport

Beograd, 20. april 2021.

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović potpisala je danas sa selektorom ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marinom Maljković Protokol o saradnji između Koordinacionog tela i Udruženja “Institut za ženski sport”.

Mihajlović je, nakon potpisivanja dokumenta čiji je cilj promocija i pružanje podrške razvoju sporta kod devojčica i žena, istakla da je ponosna na dugogodišnju saradnju sa Marinom Maljković, bez koje ne bi bilo toliko uspeha, ni rezultata u sportu.

Ona je podsetila na veoma uspešnu organizaciju Evropskog prvenstva za žene u košarci, koje je održano u Beogradu pre dve godine, kada smo se pokazali kao dobar domaćin.

I danas smo tu da zajedno radimo i pomognemo da se što više devojčica i žena iz što više mesta uključi u sport. Znamo da dve trećine devojaka misli da država i društvo ne pridaju dovoljno pažnje ženskom sportu, a više od 50 odsto njih odustane od sporta do kraja puberteta. Hoćemo to da promenimo, zajedno sa Marinom Maljković, koja ima snagu i energiju da ovaj program vodi, naglasila je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je pozvala lokalne samouprave i društveno odgovorne kompanije da se uključe, podrže program i da zajedno pravimo dobre rezultate.

Maljković je izrazila zahvalnost na tome što država ima razumevanja za prave vrednosti i na činjenici da smo na pravom, evropskom putu demokratije.

Kao neko ko veći deo godine provede u inostranstvu, ponosna sam na svoju zemlju zbog toga što razume šta znači ženski sport, kao i na uspehe koje žene postižu. Kroz „Institut za ženski sport“ imamo sjajnu priliku da uključimo što više devojčica da se bave sportom, i to besplatno, što omogućavamo kroz saradnju sa Vladom Srbije, poručila je Maljković.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/538383/podsticaj-zenskom-preduzetnistvu-u-vrhu-prioriteta.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)