POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PROSVETA

Preduzete sve mere

da polaganje završnog ispita za osmake protekne regularno

Beograd, 22. jun 2021.

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izrazio je danas uverenje da će polaganje testova za malu maturu u naredna tri dana proteći regularno, jer su preduzete bezbednosne mere da rešenja testova ne dospeju u javnost.

Ružić je, gostujući na Televiziji Prva, rekao da postoji i rezervna varijanta ukoliko se to desi, i dodao da je procenjeno da postoji 18 tačaka koje mogu da predstavljaju izazov.

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da je ljudski faktor jedino što može da bude uzrok nepravilnosti u 1.247 škola, upozorivši da će svaki pokušaj da se test slika i pošalje nekome biti drakonski kažnjen.

To smo predupredili tako što će otvaranju testova, koji su u zapečaćenim poštanskim kutijama, prisustvovati direktori osnovnih škola, koji će taj proces morati da snime i da pošalju na server kako bi imali dokaz da je sve urađeno kako treba, objasnio je on i naglasio da svi ostali prisutni neće imati mogućnost da koriste mobilne telefone.

Ružić je naveo podatak da će ove godine malu maturu polagati nešto više od 68.000 osmaka i dodao da će se u školama koje imaju do 50 učenika osmog razreda testovi raditi u fiskulturnoj ili svečanoj sali, u prisustvu kontrolora, a u ostalim školama će biti do 12 učenika u učionci, uz dva kontrolora.

On je istakao da će završni testovi za malu maturu biti lakši u odnosu na probne testove, koji su održani u aprilu, pri čemu je naglasio da je najvažnije da deca budu opuštena i pokažu stečeno znanje.

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da su testovi strukturirani u skladu sa uslovima u kojima se odvijao proces obrazovanja, sa većim brojem takozvanih zatvorenih pitanja sa ponuđenim odgovorima, što olakšava deci, i poručio da niko neće ostati neupisan.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/555492/preduzete-sve-mere-da-polaganje-zavrsnog-ispita-za-osmake-protekne-regularno.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)