POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PRIVREDA

Snažnija podrška Ministarstva privrede domaćim privrednicima

Ivanjica, 7. avgust 2021.

 

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković poručila je juče u Ivanjici da je dijalog države sa privrednicima od velikog značaja za zajedničko unapređenje privrednog ambijenta, ali i radi informisanja o vidovima podrške Ministarstva privrede koji su im na raspolaganju, ulaganjima, izvozu, izlasku na nova tržišta i povezivanju.

Atanasković je prilikom posete firmama  „MATIS GROUP“ i  „MDM NEW FASHION” u Ivanjici ukazala na to da je cilj resora koji vodi da pruži još snažniju podršku domaćim privrednicima i time poveća produktivnost njihovih firmi, ali i da se privuče još veći broj stranih investitora koji su prepoznali našu zemlju kao dobro mesto za ulaganje.

Ona je ponovila i da razlike u tretmanu domaćih i stranih investitora ne postoje.

Za sve projekte bilo da ih realizuje domaći, bilo strani investitor, pravila su ista i ona su uređena postojećim Uredbama Vlade Srbije U tim uredbama postoje definicije, načini obračuna i koeficijenti koji se podjednako primenjuju na domaće i strane investitore. Jedina razlika je u tome da li se ulaganje realizuje u opštini koja je u III ili IV grupi ili devastiranom području, odnosno gradu ili opštini koji su u I ili II grupi, rekla je ona.

Ministarka je naglasila i da je Zakonom o ulaganjima koji je počeo da se primenjuje krajem 2015. godine položaj domaćih i stranih investitora potpuno izjednačen.

Atanasković je čestitala i kompaniji Matis na plaketi Privredne komore Srbije za poslovni uspeh u 2020. godini.

Matis predstavlja pravi primer dobrog i odgovornog poslovanja i svrstava se u grupu najboljih, istakla je Atanasković

Prema njenim rečima, Matis više decenija uspešno proizvodi različite vrste nameštaja, jedan je od nosilaca ekonomskog razvoja ivanjičkog kraja, i zapošljava veliki broj radnika.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović upoznao je ministarku sa planovima te opštine i dodao da je ovo veliki dan za Ivanjicu.

Ivanjica se pokazala kao odgovorna lokalna samouprava što je Ministarstvo privrede prepoznalo i u više navrata pomoglo opštinii, rekao je Mitrović i čestitao gigantu kakav je kompanija Matis na dobijenoj plaketi.

Vlasnik Matisa Dragomir Lazović rekao je da mu je čast što je ministarka posetila tu kompaniju.

Imali smo kvalitetan razgovor na kome smo upoznali ministarku sa dosadašnjim radom i planovima, rekao je Lazović i dodao je ubeđen da ekonomija Srbije ide pravim putem.

On se zahvalio i na plaketi za poslovni uspeh 2020. godine koju mu je u ime Privredne komore Srbije uručila direktorka RPK Ana Lapčević navodeći da je sa svojim saradnicima učinio sve da prevaziđu krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

Tokom posete Ivanjici, ministarka Atanasković posetila je i kompaniju MDM NEW FASHION.

Vlasnice kompanije Ljiljana Savić i Irena Krsmanović, takođe su se zahvalile ministarki na poseti navodeći da za njih ona predstavlja „vetar u leđa“.

Kako su rekle, prošle su kroz jedan težak period, a zahvaljujući poseti su  shvatile da je njihov rad neko video, primetio i da želi da im pomogne.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/567352/snaznija-podrska-ministarstva-privrede-domacim-privrednicima.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)