POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PRIVREDA

Podsticajni programi za preduzetnike Ministarstva privrede

Zlatibor, 17. april 2021.

 

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković svečano je danas otvorila konferenciju studenata ekonomije "Konekt" na Zlatiboru, koja je ove godine posvećena preduzetništvu.

Atanasković je pozvala studente da ostanu u Srbiji i istakla da Vlada Srbije i Ministarstvo privrede čine sve da mladima obezbede osposobljavanje posle fakulteta kako bi što brže našli posao.

Jedan od programa koji to omogućuje je „Moja prva plata“ za koji je država izdvojila dve milijarde dinara. Prema prvim rezultatima, dosta firmi već se odlučilo da zaposli mlade posle prakse u tim firmama, rekla je ministarka privrede.

Ona je navela da i Ministarstvo privrede ima podsticajne programe za preduzetnike i otpočinjanje sopstvenog biznisa.

Ministarstvo privrede je izdvojilo 450 miliona dinara za male preduzetnike i 150 miliona dinara za početnike u preduzetništvu, od čega su 30 odsto nepovratna sredstva, a u nerazvijenim područjima 40 odsto, dok se za ostatak investicije mogu koristiti povoljni krediti Fonda za razvoj, rekla je Atanasković.

Ministarka je dodala da se posebno vodilo računa i o ženskom preduzetništvu pa je za otpočinjanje sopstvenog biznisa za žene do 30 godina starosti ove godine opredeljeno 100 miliiona dinara.

Atanasković je navela da je u ovom programu i veći udeo bespovratnih sredstava od 35 odnosno 45 odsto za osobe sa nerazvijenog područja.

Ministarka je studentima poželela uspeh u budućnosti i naglasila da će uvek imati pomoć Ministarstva privrede u realizaciji svojih ideja.

Vi ste ti koje moramo da pitamo kada se razmišlja o budućnosti, jer ste vi ti kojima se zemlja ostavlja, koji će je voditi i odgovarati onima koji dolaze, poručila je Atanasković.

Konferencija studenata se održava od 16. do 19. aprila u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta, a na njoj učestvuje 300 studenata.

Studenti će se edukovati kako da pokrenu svoj biznis, o vrstama pomoći države koje su im namenjene i programima Ministarstva privrede namenjenim mladima.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/537591/podsticajni-programi-za-preduzetnike-ministarstva-privrede.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)