POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PREDSEDNIK REPUBLIKE

SEĆENJA 

Srbija danas slavi Vidovdan kao pobednik

Kruševac, 28. jun 2021.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je danas, povodom Vidovdana, venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, gde se obeležava i 650 godina od osnivanja tog grada.

Polaganju venca prisustvovali su i predsednica Vlade Ana Brnabić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva odbrane i Grada Kruševca.

Vučić je tom prilikom poručio da Srbija danas slavi Vidovdan kao pobednik, kao narod i država koji su se iz poraza uzdigli, naučili lekcije, zapamtili greške, ali pre svega kao slobodni i ponosni ljudi.

Ono što je danas najvažnije jeste to da Srbija koju su hteli da ubiju i zatru na Vidovdan 1389. godine, ne samo da nije umrla, već je mnogo puta posle toga rađana i ona danas nije samo nebesko carstvo junaka, rekao je on.

Vidovdan je, kako je istakao, dan koji predstavlja simbol veličine našeg naroda, dan koji je u našim porazima pokazivao koliko smo veliki, iako brojčano mali.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo time što boravi u Kruševcu povodom 650 godina od osnivanja Lazarevog grada, i dodao da ovaj grad pokazuje da je moguće opstajati, postojati i biti zagledan u budućnost.

Srbija danas jača svakog dana. Naša zemlja je, za razliku od drugih, slobodna i slobodarska i u njoj ne odlučuje niko osim njenih građana, a retke su države, kako je ocenio, koje danas mogu time da se pohvale.

Prema njegovim rečima, danas možemo da kažemo da smo ostvarili pravo na budućnost, da budemo pobednici, a naše bitke nisu više vezane za krv i smrt, već su pobede života, rada i napretka.

Svuda se po Srbiji mogu videti ljudi koji pobeđuju radeći i gradeći puteve, fabrike, škole, bolnice, mostove. Promenili smo i način razmišljanja, napustili žalopojke za onim što nismo uspeli i što su nam uzeli i krenuli da budućnost i državu stvaramo ne kao utopiju, već kao realnost u kojoj sve možemo, pa i da budemo prvi u svemu u čemu smo nekad bili poslednji, naglasio je Vučić.

On je rekao da danas možemo na pravi način da se odnosimo prema onima koji su nekada pristajali na poraz da bismo mi danas mogli da pobeđujemo i budemo slobodni.

Naši kosovski junaci su verovali i znali da činom svoje žrtve postaju temelj, osnov strašne, ali lepe istorije kojom ćemo se mi ponositi. Oni su nas naučili časti, junaštvu, pokazali cenu slobode, ostavili zavet da ne bežimo ni pred jednim izazovom, preprekom, teškoćom, naveo je predsednik Srbije.

Takođe, kako je dodao, od njih smo nasledili osobinu da se ne predajemo nikada jer su u njihovoj slavi i strašnom kraju nastale vrednosti kojih se danas držimo.

Nadamo se generaciji koja nikada neće ratovati, ginuti i to je naša nasvetija obaveza, naš dug onima koji su živote dali za Srbiju, koji je nisu zamišljali kao ratište prepuno grobova, već su živote dali da bismo mi bili slobodni. Nisu je hteli među mrtvima na nebu, nego među živima na zemlji. Tu želju moramo da ispunimo, poručio je Vučić.

Budućim generacijama, kako je podvukao, ne smemo da ostavimo sukobe i moramo da damo sve od sebe da stavimo tačku na smrt i obezbedimo im život, navodeći da je taj zavet, uz onaj o slobodi, najveće nasleđe Vidovdana, najveći spomenik Lazaru, Milošu Obiliću i svim kosovskim junacima.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/557196/srbija-danas-slavi-vidovdan-kao-pobednik.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)