POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PRAVOSUĐE

BORBA PROTIV KRIMINALA 

Ministarstvo pravde odlučno u borbi protiv kriminala

Beograd, 23. jul 2021.

 

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović izjavila je sinoć da tekst objavljen na portalu "Krik" predstavlja do sada nezabeležen napad na predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Sajt Vlade prenosi izjavu ministarke pravde u celosti:

"Tekst objavljen na portalu "Krik" predstavlja do sada nezabeležen napad na predsednika Aleksandra Vučića. Isti tekst je brutalni primer gnusnih laži i spinovanja u cilju pokušaja diskreditacije kako predsednika Vučića, tako i njegove porodice i saradnika.

Postavlja se pitanje na koji način su novinari "Krika" došli do iskaza okrivljenog Belivuka i da li su imali saglasnost ovlašćenog tužioca da isti plasiraju u medije.

I ako prenebregnemo ove  veoma važne činjenice koje nesporno  ukazuju na postojanje niza krivičnih dela, jer se u konkretnom slučaju radi o krivičnom predmetu koji u ovom stadijumu tužilačke istrage nosi oznaku tajnosti, postavlja se pitanje da li je normalno da novinari poklanjaju veru iskazu čoveka koji se sumnjiči za sticaj najtežih krivičnih dela. Da li je to nova normalnost koja se formira od strane "Krika" i ostalih kritizera aktuelne vlasti.

Iako je svakom pravniku koji se ikada bavio krivicom poznato da okrivljeni u svojoj odbrani može da iznosi sve ono što smatra da mu ide u prilog, novinari "Krika" i njihovi nalogodavci isti iskaz senzacionalistički plasiraju u bezuspešnom pokušaju da komromituju predsednika Vučića. 

Umesto da hvale čoveka koji od Srbije pravi sigurnu i bezbednu zemlju bez kriminala, oni i njihovi pretpostavljeni na svaki način žele da ga sklone iz političkog života.

Predsednik Vučić je objavio rat mafiji, a Vlada Srbije je odlučna da u tom ratu pobedi i niko neće zaustaviti nadležne organe u borbi protiv svih oblika kriminala.

Ministarstvo pravde će dati svoj maksimalni doprinos tome da Srbija bude pravna država u kojoj će svi izvršioci krivičnih dela biti adekvatno sankcionisani", navodi se u izjavi.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/563736/ministarstvo-pravde-odlucno-u-borbi-protiv-kriminala.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)