POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

POLJOPRIVREDA

TRGOVINA 

Trgovinski lanci velika šansa za plasman domaćih proizvoda

Beograd, 31. avgust 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović prisustvovao je danas predstavljanju novog brenda kompanije „Lidl Srbija“ pod nazivom “S ljubavlju domaće”, koji obuhvata približno 80 srpskih proizvoda.

Nedimović je naveo da su veliki trgovinski lanci postali velika šansa za domaće proizvođače da robu plasiraju ne samo na našim rafovima, već i u regionu i Evropi.

On je rekao da oni postaju mesto akumuliranja domaće proizvodnje, dodavši da se godinama priča o tome da ima malo srpskih proizvoda na rafovima, a da je ovo idealan način da se pokaže da je situacija danas drugačija.

Potpredsednik Vlade je uputio molbu kako kompaniji „Lidl“, tako i drugim velikim trgovinskim lancima u zemlji, da na njihovim rafovima bude što više mlečnih proizvoda, jer je u ovom trenutku u regionu kriza sa cenom mleka.

Učinili bi veliku stvar za našu zemlju ukoliko bi mnogo više srpskih mlečnih proizvoda bilo na njihovim rafovima, istakao je Nedimović, podsetivši na to da su poljoprivrednici u Srbiji dugo bili orijentisani samo na proizvodnju, ali ne i na prerađivačku industriju.

On je ukazao na to da se činilo da će otvaranje tržišta i dolazak velikih trgovinskih lanaca biti ozbiljan udarac za srpske poljoprivredne proizvode, ali da se pokazalo da nije tako.

Nedimović je predočio da danas većina proizvođača želi da postane deo sistema kompanije „Lidl“ i drugih velikih trgovinskih lanaca, kako bi imali zagarantovanu cenu i sigurnost da uvek mogu da prodaju svoj proizvod, a u tome su uvideli i šansu za izvoz.

Potpredsednik Vlade je istakao da u Srbiji ima nekoliko proizvođača koji su dobrim ulaganjima uspeli da ovladaju evropskim standarima za kvalitet proizvoda i da svoje proizvode plasiraju u prodavnicama van Srbije.

On je rekao da vidi želju proizvođača da ovladaju evropskim standardima i da njihova roba dođe do rafova velikih trgovinskih lanaca, istakavši da danas kupac traži da roba bude uvek istog kvaliteta i da prvi i poslednji uzorak proizvoda koji uđe u prodavnicu mora da bude u istom rangu.

Direktor Sektora za strateške analize u Privrednoj komori Srbije (PKS) Mihailo Vesović ocenio je da ovaj potez „Lidla“ predstavlja podršku domaćim proizvođačima, ali i uvažavanje potrošača.

On je ukazao na to da danas kada potrošači imaju priliku da biraju između dva proizvoda sličnog kvaliteta, na neki način uvek daju prednost domaćem, poručivši da je ovakva potrošačka svest izuzetno važna.

Generalni direktor „Lidla Srbija“ Tomislav Šapina rekao je da je ta kompanija do sada investirala 390 miliona evra u srpsku privredu i da današnje predstavljanje novog brenda pokazuje da ova kompanija želi da pomaže srpske proizvođače.

Svi naši dobavljači imaju mogućnost sigurnog plasmana u više od 50 prodavnica širom Srbije, kao i izvoza na strana konkurentna tržišta, naglasio je Šapina.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/571240/trgovinski-lanci-velika-sansa-za-plasman-domacih-proizvoda.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)