POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PODSTICAJ ZAPOŠLJAVANJU MLADIH

Ulaganje u mlade najbolja investicija za državu

Beograd, 13. jul 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević poručila je na konferenciji povodom evaluacije prvog ciklusa projekta "Moja prva plata" da su mladi budućnost i pokretačka snaga naše zemlje i da je ulaganje u njih najbolja investicija za državu.

Kisić Tepavčević je istakla da je upravo zbog toga Vlada Srbije, na predlog Ministarstva, kroz saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom finansija, Kancelarijom za IT i eUpravu i Privrednom komorom Srbije, u avgustu 2020. godine usvojila Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata"

Prema njenim rečima, ovaj program je imao veliki odjek i uspeh kako kod mladih ljudi, koji su na taj način stekli svoje prvo radno iskustvo i prvu platu, tako i kod predstavnika privrede, pri čemu su njime u toku 2020. godine obuhvaćena 8.224 lica, od kojih su nešto manje od 5.000 pripadnice ženskog pola.

Rezultati istraživanja pokazuju da se 90 odsto anketiranih mladih koji su učestvovali u tom programu izjasnilo da bi program „Moja prva plata“ preporučilo svojim prijateljima, dok je 80 odsto njih zainteresovano da u budućnosti bude zaposleno kod istog poslodavca, prenela je ministarka.

Kisić Tepavčević je istakla da su to pokazatelji koji potvrđuju da je ovaj program imao svrhu i da treba da se nastavi.

U skladu sa politikom Vlade, nastavlja se sa merama i aktivnostima koje imaju za cilj podsticanje zapošljavanja mladih, stvaranje dobrog privrednog ambijenta koji će im omogućiti da u potpunosti ispolje svoje kapacitete, ostvare svoje ambicije i želje i tako doprinesu napretku Srbije.

Ministarka je podsetila na to da su mladi novim strateškim okvirom politike zapošljavanja - Strategijom zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine, takođe izdvojeni kao prioritetna grupa.

Jedna od mera aktivnosti u okviru aktivne politike zapošljavanja jeste obezbeđivanje dobrog privrednog ambijenta koji će omogućiti mladima da se maksimalno ispune i ostvare dobar kvalitet života u Srbiji, poručila je Kisić Tepavčević.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izrazio je zahvalnost Vladi na podršci u realizaciji ovog programa, čiji je osnovni cilj da se mladim ljudima koji nemaju radno iskustvo pruži šansa.

Čadež je istakao da je 10.000 kompanija preko ovog programa raspisalo poziv za mlade ljude, koji su pokazali da, iako nemaju iskustva, zaista mogu brzo da nauče posao i da se na taj način zaposle.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/561606/ulaganje-u-mlade-najbolja-investicija-za-drzavu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)