POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PODSEĆANJA

Dan oslobođenja Beograda 

Stefanović položio venac povodom Dana oslobođenja Beograda

Beograd, 20. oktobar 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas venac u Aleji streljanih rodoljuba 1941-1945 na Novom groblju povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Stefanović je tom prilikom poručio da smo u ovakvom danu dužni da se setimo koliko je skupa sloboda koju su naši preci, osvedočeni rodoljubi i borci protiv fašizma, platili svojim životima da bismo danas živeli u nezavisnoj i slobodnoj zemlji.

Oni su od prvog trenutka odlučili da se bore, ne želeći da se pomire sa tim da im je zemlja okupirana. Danas odajemo poštu svim ljudima koji su neumorno od 1941. do 1944. godine i konačnog oslobođenja Beograda bili uz svoju zemlju i svoj narod, ne razmišljajući čak ni o svojim životima, rekao je on.

Prema njegovim rečima, oni su želeli da vide slobodnu Srbiju, koja je nezavisna, samostalna u donošenju sopstvenih odluka i  odgovara samo svom narodu.

Danas vodimo istu borbu – i predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije i cela država, i to gradnjom puteva, mostova, škola i bolnica, borbom protiv nevidljivih neprijatelja, kakav je koronavirus, ali i boreći se za snažniju vojsku da bi Srbija zauvek ostala nezavisna i slobodna, istakao je potpredsednik Vlade.

Stefanović je čestitao svim Beograđanima, ali i svim građanima Srbije, oslobođenje našeg glavnog grada od fašizma, sa željom da nikada više ne budemo u situaciji da se oružjem borimo za slobodu, već samo znanjem i snažnijom ekonomijom, ali da, takođe, uvek znamo da je naša snažna vojska uvek tu da bude uz svoj narod.

Stefanović je venac položio u pratnji direktora Inspektorata odbrane general-majora Mileta Jelića i komandanta Garde Vojske Srbije general-majora Milomira Todorovića.

Ceremoniji su prisustvovali pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević i vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/584032/stefanovic-polozio-venac-povodom-dana-oslobodjenja-beograda.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)