POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ODBRANA

Vojska Srbije garant mira i stabilnosti

Beograd, 11. septembar 2021.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije ispred Narodne skupštine, da je pred našom zemljom mnogo izazova, ali da je uveren u to da ćemo sačuvati mir i stabilnost, pri čemu je upravo Vojska Srbije garant za to.

U čin potporučnika svečano je promovisan 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, od čega njih sedmoro iz Bosne i Hercegovine, kao i 18 kadeta i kadetkinja Vojnomedicinske akademije.

Vučić je poručio kadetima da je siguran u to da će uvek na najčasniji način obavljati svoj posao, da će uvek biti na usluzi narodu i građanima.

On je istakao da je srpska vojska danas mnogo snažnija nego pre nekoliko godina i decenija, sa mnogo više i boljeg, neuporedivo modernijeg oružja i oruđa, koje kupujemo, ali i sami pravimo u svojim fabrikama.

to činimo ne zato što želimo sukobe i ratove, već zato što želimo da se oni nikada ne dogode. Želimo da odvratimo svakog ko bi pomislio da izvrši agresiju na Srbiju, poručio je Vučić.

Predsednik je konstatovao da je mnogo problema poslednjih decenija bilo sa regrutovanjem vojnika i privlačenjem ljudi u vojsku, pre svega, zbog niskih primanja.

Mislim da danas vojsku volimo najviše, ona je ubedljivo najpopularnija institucija u Srbiji. Plate ćemo da povećavamo, živećete nešto lakše nego oni koji su pre vas bili u Vojsci, rekao je Vučić.

Želim vam da budete vredni, marljivi, da sanjate velike snove, da imate visoke ciljeve, da nikada ne prihvatite ravnodušnost, učmalost, da uvek želite više. Verujemo u vas, jer verujemo u našu budućnost. Želimo vam uspeh u budućnosti, da budete na ponos svojim porodicama i celoj Srbiji, poručio je predsednik.

Prvi u rangu Vojne akademije potporučnik Petar Ilić poručio je najmlađim oficirima, da služe otadžbini časno, da dela njihova govore umesto njih i da budu dostojni naslednici svojih predaka i ponos buduće generacije.

Predsednik Aleksandar Vučić dodelio je najuspešnijim kadetima pištolje sa posvetom.

To su potporučnici Kopnene vojske Milan Ašćerić, RV i PVO Petar Ilić, u rangu službi Stefan Živković i Medicinskig fakulteta VMA Tijana Stanojković.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/573859/vojska-srbije-garant-mira-i-stabilnosti.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)