POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ODBRANA – VOJSKA SRBIJE

Vojno zdravstvo nastavlja aktivnu borbu protiv koronavirusa

Beograd, 3. novembar 2020.

 

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici vojnog zdravstva spremno dočekali treći talas virusne infekcije COVID-19 i nesebično i hrabro, pružajući pomoć stanovništvu, nastavili višemesečnu, neprekidnu borbu u suzbijanju pandemije.

U vojnoj kovid bolnici Vojnomedicinskog centra „Karaburma", koja bez prestanaka radi od marta ove godine, trenutno se na lečenju nalazi 85 pacijenata, uključujući 10 pacijenata na intenzivnom lečenju. Ukupan kapacitet ove bolnice je 135 kreveta.

Privremena kovid bolnica u beogradskoj „Štark areni" ponovo je počela sa radom 19. oktobra i od tada je primljeno 237 pacijenata.

Kapacitet ove bolnice je 510 kreveta, a u lečenju obolelih od COVID-19, osim 18 pripadnika vojnog zdravstva, učestvuju i medicinari iz 15 civilnih zdravstvenih ustanova. U prethodnom periodu, privremena kovid bolnica u „Štark areni" radila je od 6. jula do 3. septembra.

Vojna bolnica Novi Sad, u skladu sa potrebama grada Novog Sada, od 4. novembra biće spremna da primi kovid pacijente, za čije je lečenje namenjeno 35 postelja u Internom odeljenju, koje su kompletno opremljene priključcima za kiseonik i koncentratorima kiseonika.

Ukoliko epidemijska situacija u našoj zemlji bude to zahtevala, Vojna bolnica Niš, u dogovoru sa Kliničkim centrom Niš, biće aktivirana za lečenje do 85 kovid negativnih pacijenata, nezavisno od vrste njihovog zdravstvenog osiguranja.

Trenutno, vojnim osiguranicima u ovoj bolnici na raspolaganju je prijemno-trijažna ambulanta za akutna respiratorna oboljenja, u kojoj mogu dobiti sve informacije o daljem lečenju.

Od 30. oktobra i Vojnomedicinska akademija ponovo je svakodnevno, 24 časa, dežurna zdravstvena ustanova za lečenje svih građana čije zdravstveno stanje zahteva hitnu medicinsku pomoć.

Na ovaj način, zdravstveni kapaciteti kojima raspolažu Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije osim za pružanje pomoći u suzbijanju COVID-19, namenjeni su i za pružanje pomoći u lečenju drugih bolesti, kako vojnih, tako i civilnih osiguranika, dodaje se u saopštenju.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/494797/vojno-zdravstvo-nastavlja-aktivnu-borbu-protiv-koronavirusa.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)