POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE

VIDOVDANSKA NAGRADA 

VLADA 

Premijerki Brnabić uručena Vidovdanska nagrada

Kruševac, 28. jun 2021.

 

Predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić uručena je večeras Vidovdanska nagrada, najveće priznanje Grada Kruševca.

Uručenju ovog priznanja na svečanosti u Gradskoj upravi prisustvovali su patrijarh srpski Porfirije, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i ministarka pravde Maja Popović.

Brnabić je istakla da joj ova nagrada izuzetno mnogo znači, i to na dan kada se obeležava najsvetiji i najveći srpski praznik Vidovdan, koji podseća na sve ključne momente koji su omogućili da se izgradi državni, nacionalni i duhovni integritet.

Čast mi je da služim Srbiji i našem narodu i trudim se da svaki dan dam sve od sebe da naša zemlja danas bude jača nego što je bila juče, ali nešto slabija nego što će biti sutra, navela je premijerka, izrazivši zahvalnost na nagradi koja joj, kako je istakla, daje snage da radi više i napornije.

Ona je podsetila na to da je na Vidovdan 2017. godine u Narodnoj skupštini predstavila svoj prvi ekspoze, a da je sutradan položila zakletvu i započela prvi mandat kao premijerka, poručivši da je od tada njen život posvećen Srbiji.

Moja najveća čast je da radim sa čovekom kakav je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Veliki deo ove nagrade danas pripada i njemu, rekla je predsednica Vlade.

Prema njenim rečima, Srbija je danas prepoznata u Evropi i u velikom delu sveta kao zemlja koja je digitalizaciju iskoristila kao svoju veliku šansu, koja je primer za elektronsku upravu i ima potencijal za inovacije i konkurentnost.

I tako je kad odem u NTP Beograd, Novi Sad, Čačak, kad posetim državni Data centar u Kragujevcu, kad znam da će do kraja sledeće godine kroz Kruševac proći auto-put, i to prvi digitalni auto-put u Srbiji, navela je ona.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo zbog toga što će u Kruševcu biti izgrađen najmoderniji Regionalni industrijski tehnološki park.

Ovaj Vidovdan, 2021. godine, kada obeležavamo 650 godina od osnivanja Kruševca, treba da upamtimo po optimizmu i veri u budućnost koja nam sledi. Budućnost koja se stiče napornim i predanim radom, poručila je ona.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/557559/premijerki-brnabic-urucena-vidovdanska-nagrada.php

 

 

* * *

 

 

Regionalni ITP u Kruševcu projekat budućnosti

 

 

Kruševac, 28. jun 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović obišli su danas Biznis inkubator u Kruševcu, gde su prisustvovali prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka (ITP).

Brnabić je ocenila da je u Biznis inkubator centru urađeno već mnogo toga, poručivši da će projekat industrijskog tehnološkog parka u tom gradu biti završen kao što su izgrađeni i naučno-tehnološki parkovi u Nišu, Novom Sadu, Čačku.

  

Kruševac i Kruševljani su ovo zaslužili, naglasila je predsednica Vlade, ocenivši da je reč o projektu i viziji budućnosti koji je taj grad uglavnom uradio sam i uz vrlo malu pomoć iz republičkog budžeta.

 

  •     

 

Ona je ukazala na to da je bilo puno skepse kada je Vlada Srbije najavljivala izgradnju i opremanje sličnih parkova u drugim gradovima, ali da se pokazalo da obećanja nisu ostala samo na praznim pričama.

Joksimović je navela da je danas bilo reči i o tome kako se mogu pronaći dodatna sredstva za ovaj projekat, napomenuvši da treba koristiti pretpristupne IPA fondove iz Evropske unije.

Ministarka je uputila poziv zainteresovanima da prate konkurse koji su otvoreni i transparentni, naglasivši da to može biti prilika za razvoj ne samo nauke, već i kada je reč o drugim oblastima.

Upravo smo završili program EU PRO za lokalni ekonomski razvoj koji je trajao od 2018. godine. Danas idemo u EU PRO PLUS. Mogućnosti su velike, ukazala je ona, preciziravši da sufinansiranje ide od 15 do 49 odsto, što je vrlo povoljno.

Prema njenim rečima, veliki deo sredstava može biti doniran iz grantova bespovratnih sredstava EU, uz manje sufinansiranje.

Joksimović je naglasila da je iz EU PRO Rasinski okrug povukao 18 projekata, od toga je osam u Kruševcu ukupne vrednosti približno 350.000 evra.

Direktorka Biznis inkubator centra Martina Manojlović rekla je da je Regionalni industrijski tehnološki park nova vizija budućnosti za Kruševac.

Ona je izrazila nadu da će premijerka prepoznati značaj parka jer je važan za razvoj omladinskog, porodičnog i ženskog preduzetništva, novih tehnologija i robotike.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/557439/regionalni-itp-u-krusevcu-projekat-buducnosti.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jun 2022.

PREDSEDNIK REPUBLIKE

Obraćanje javnosti – Srbija još snažnije na evropskom putu


MEĐUNARODNI ODNOSI

Predsednik Republike u Berlinu  – Uspon u bilateralnim i ekonomskim odnosima sa Nemačkom


PRIVREDA

Srbija će proizvoditi električne automobile – Potpisan ugovor o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu


SUDSKA PRAKSA

Privredni prestupi


POLJOPRIVREDA

Dobre domaće zalihe žitarica


BRIGA O SELU

Bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća – Još 90 kuća na selu dobilo nove stanare


PODRŠKA MLADIMA

Nacionalna strategija za mlade – Stimulisanje različitih oblika zapošljavanja i preduzetništva mladih


FINANSIJE

Uspešan prelazak obveznika na novi model eFiskalizacije


SUDSKA PRAKSA

Vrhovni kasacioni sud - Bankarski poslovi


KULTURA

Izabrano idejno rešenje za koncertnu dvoranu Beogradske filharmonije


KULTURA – INFORMISANJE

Svetski dan slobode medija – Novinari treba da neometano, odgovorno i profesionalno rade svoj posao


SPOMEN OBELEŽJA

Dan sećanja na žrtve zločina - genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini – Najveći interes Srbije i Republike Srpske da sačuvaju mir


VLADA

Međunarodni odnosi – Cilj Srbije što brže članstvo u Evropskoj uniji


ENERGETIKA

Naš odnos prema energiji mora da se promeni


GRAĐEVINARSTVO

Moderni i ekološki održivi građevinski projekti - budućnost Srbije


RADNO PRAVO

Zasnivanje radnog odnosa i stupanje na rad


RADNO PRAVO

Preduzetnici


BEZBEDNOST NA RADU

Vidljivi pomaci u unapređenju bezbednosti i zdravlja na radu


BEZBEDNOST NA RADU

Briga o zaposlenima – Bez stalne brige o zaposlenima nema napretka države


SUDSKA PRAKSA - NAKNADA ŠTETE 


ZDRAVSTVO

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) odlučila – Institut "Torlak" nosilac RNK tehnologije u Srbiji

VLADA

Zaštita od zarazne bolesti - Ukidanje mera - Ukidaju se mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u zemlju


SUDSKA PRAKSA - KRIVIČNO PRAVO

Pritvor


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)