POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

MIGRACIJE

MEĐUNARODNA SARADNJA 

Srbija verodostojan partner u borbi protiv ilegalnih migracija

Beograd, 19. maj 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas, nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Slovenije Alešom Hojsom, da je saradnja sa tom zemljom na visokom nivou i u oblasti razmene informacija, borbe protiv međunarodnog i svih drugih oblika kriminala, kao i sprečavanja ulaska ilegalnih migranata.

Vulin je rekao da je bilo reči o borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa koje veoma uspešno prelaze granice, vrlo se lako između sebe dogovaraju i veoma brzo nađu zajednički interes.

Naše policije moraju da sarađuju kako bismo uspešno sprečavali delovanje upravo takvih ljudi, poručio je on, prenevši da se sa slovenačkim kolegom saglasio oko toga da je potreban zajednički rad i da svaki migrant koji ne uđe u Srbiju neće ući ni u Sloveniju.

Srbija nije i ne može biti parking za migrante i nikada tako nešto neće ni biti, jer ako bude, onda će to postati i Slovenija i Austrija i sve zemlje na migrantskoj ruti, poručio je ministar.

Danas smo razgovarali i o životnim pitanjima, kao što su vozačke dozvole, odnosno o svemu onome što je u domenu dvaju ministarstava, a što ide u prilog boljem životu građana obe zemlje, preneo je Vulin.

On je podvukao i da su slovenački premijer Janez Janša i predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspostavili izuzetnu saradnju, što ide u prilog sve boljim međusobnim odnosima.

Ministar je naveo da se na godišnjem nivou razmeni približno 2.500 bezbednosnih informacija, što govori o nivou saradnje dveju zemalja.

Hojs je istakao potrebu odbrane spoljnih granica EU od ilegalnih migranata i posebno značaj toga što je Srbija potpisala sporazum sa Fronteksom, što pokazuje da je verodostojan partner koji zna i hoće sve da uradi da se migracije zaustave na tim spoljnim granicama.

On je, podsetivši na to da će Slovenija od polovine godine predsedavati EU, najavio da će ta zemlja uraditi sve da pospeši i pomogne Srbiji da ide što pre ka članstvu u Uniji, dodavši da je i ministar Vulin i danas potvrdio da je namera Vlade Srbije da zemlja što pre uđe u EU.

Ministar unutrašnjih poslova Slovenije je dodao da zna da Srbija drži reč i da će sve o čemu su se dogovorili on i ministar Vulin biti i realizovano.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/546637/srbija-verodostojan-partner-u-borbi-protiv-ilegalnih-migracija.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)