POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

MEĐUNARODNI ODNOSI

 

Članstvo u EU i stabilan region prioriteti Srbije

Beograd, 8. februar 2022.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, da je saradnja u regionu, kao i sa svim partnerima koji doprinose toj saradnji, strateško opredeljenje Srbije, u cilju postizanja stabilnosti, ekonomskog napretka i prosperiteta Zapadnog Balkana.

Brnabić je poručila da su članstvo u Evropskoj uniji i stabilan, ekonomski jak i dobro povezan region, prioriteti Srbije.

Ona je navela da je dobrim ekonomskim rezultatima i stabilnošću postignutom reformama, uz kontinuirano ulaganje u infrastrukturne projekte i privlačenje stranih investicija, Srbija pokazala da je na dobrom putu, ali da je izgradnja poverenja i čvršće povezivanju kroz regionalne projekte, put za prosperitetan i jak region u Evropskoj uniji.

Velike mogućnosti za saradnju Zapadnog Balkana, premijerka je prepoznala i u sprovođenju Zelene agende i razvoju investicija koje će omogućiti zelenu tranziciju u regionu.

Takođe, predsednica Vlade je izrazila zahvalnost britanskoj vladi koja je projektima, poput digitalne transformacije i jačanje e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji.

Ona je ocenila da je reforma obrazovanja jedan od prioriteta Vlade Srbije, i podvukla značaj trogodišnjeg programa „Škole za 21. vek“ koji realizuje Britanski savet, zahvaljujući investicijama britanske vlade.

Brnabić je ocenila da je ovaj projekat jedan od ključnih za budućnost naše dece i odličan primer kako kroz digitalizaciju jačaju veze dveju država.

Pič je naglasio da je britanska vlada posvećena napretku Zapadnog Balkana i podršci evropskim integracijama regiona, što bi, kako je objasnio, omogućilo i stvaranje prosperitetnijeg okruženja za ostanak mladih i budućih generacija.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/610213/clanstvo-u-eu-i-stabilan-region-prioriteti-srbije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)