POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

MEĐUNARODNI ODNOSI

Rusija poštuje politiku samostalnosti i nezavisnosti Srbije

Beograd/Moskva, 23. avgust 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa direktorom Federalne službe za vojno-tehničku saradnju, generalom armije Ruske Federacije Dmitrijem Šugajevim o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti bezbednosti.

Sagovornici su ukazali na strateško partnerstvo između dve države, koje gaje tradicionalne prijateljske odnose koji su okrenuti ka budućnosti, i posebno istakli međusobno poštovanje predsednika Srbije i Ruske Federacije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Šugajev je, podvukavši da Ruska Federacija poštuje politiku samostalnosti i nezavisnosti koju vodi Srbija, iskazao zahvalnost Vulinu na dosadašnjoj saradnji i projektima čija je realizacija u toku, a koji su započeti u vreme kada je on bio ministar odbrane Srbije.

Vulin je prethodno prisustvovao svečanom otvaranju Sedmih međunarodnih armijskih igara, koje je otvorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

On je u "Patriot parku", na poligonu Albinoobišao članove ekipe Vojske Srbije učesnike trke „Tenkovski biatlon“, koja se odvija u okviru pomenutih igara.

Ministar je pripadnicima Vojske Srbije poželeo uspeh na predstojećem takmičenju, istakavši da je uveren u to da će dati sve od sebe da na dostojan način predstave svoju zemlju.

Vulin je obišao i učesnike Festivala nacionalne kulture iz umetničkog ansambla „Stanislav Binički“, kao i štand Srbije u Domu družbe na kome je predstavljena naša zemlja.

Na Sedmim međunarodnim armijskim igrama učestvuje približno 270 timova iz više od 40 zemalja, među kojima su i timovi Vojske Srbije koji će se nadmetati u disciplinama tenkovski biatlon, snajperska granica, vojni reli i čuvar reda.

Takmičenje na kome učestvuju vojno-policijske jedinice "čuvar reda" ove godine se, po prvi put, na inicijativu ministra Vulina, održava u Srbiji, na poligonima Beranovac i Žiča.

Sedme međunarodne armijske igre se održavaju u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2021", a pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Ruske Federacije i Rosoboroneksporta.

Vojno-tehnički forum je jedna od vodećih svetskih izložbi naoružanja i vojne opreme i ove godine će više od 1.400 ruskih i inostranih preduzeća predstaviti više od 28.000 različitih proizvoda vojne tehnike.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/569716/rusija-postuje-politiku-samostalnosti-i-nezavisnosti-srbije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)