POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

MEĐUNARODNA SARADNJA

ZAŠTITA OD POŽARA 

Helikopteri MUP-a pomažu u gašenju požara u Severnoj Makedoniji

Beograd, 4. avgust 2021.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su helikopteri koji su angažovani na gašenju požara u selu Drenak, u Kumanovskoj regiji u Severnoj Makedoniji, od jutros imali 21 nalet i izbacili približno 25 tona vode.

Po nalogu predsednika Republikepomoć severnomakedonskim kolegama i stanovništvu upućena su četiri helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova – tri vatrogasna, od čega dva „bela“ i H-145, dok četvrti „gazela“ služi za izviđanje i navođenje.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/566671/helikopteri-mup-a-pomazu-u-gasenju-pozara-u-severnoj-makedoniji.php

 

 

* * *

 

Srbija pomaže Severnoj Makedoniji u gašenju požara

 

Beograd, 4. avgust 2021.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je sinoć da je, po nalogu predsednika Republikečetiri helikoptera MUP-a, sa 16 članova Helikopterske jedinice i pripadnicima Sektora za vanredne situacijestiglo u Kumanovsku regiju, u Severnoj Makedoniji, kako bi pomogli u gašenju požara koji je zahvatio Staro Nagoričane i sela u tom kraju.

Ministar Aleksandar Vulin došao je u Severnu Makedoniju zajedno sa vršiocem dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i flotom koja će biti angažovana u gašenju požara.

On je istakao da se svega nekoliko dana nakon samita u Skoplju, gde su lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije izrazili potrebu svih naroda na Balkanu da budu bliži jedni drugima i da se kroz sve forme saradnje stvori otvoreni Balkan, pokazuje koliko je to važno i potrebno.

Predsednik Aleksandar Vučić je, nakon razgovora sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, izdao naređenje MUP-u da, bez obzira na to što i kod nas bukte požari, odvojimo značajne snage i tehničke kapacitete i učinimo sve da našim prijateljima pomognemo da se sačuvaju ljudski životi, šumsko bogatstvo i prostor zahvaćen požarom, objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, na prostoru Severne Makedonije nalaze se četiri helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova, tri vatrogasna, od čega dva „bela“ nosivosti tonu i 200 litara vode i H-145 nosivosti tonu, dok četvrti služi za izviđanje i navođenje.

Mi smo spremni da, ukoliko uslovi to budu zahtevali i situacija se pogorša, intervenišemo sa našim ljudima i tehnikom u bilo kom delu Severne Makedonije gde je naša pomoć potrebna, poručio je on i dodao da se na ovaj način sprečava i širenje požara na Srbiju.

Vulin je, izrazivši solidarnost sa građanima Severne Makedonije, u ime Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, podvukao da je pomoć Srbije uvek tu, da će biti brza, sigurna i da Severna Makedonija uvek može da se osloni na Srbiju.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski iskazao je zahvalnost predsedniku Srbije, ministru Vulinu i Vladi Srbije na upućenoj pomoći, istakavši da je u njegovoj zemlji trenutno aktivno 13 požara, koji prete da zahvate veću površinu.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/566593/srbija-pomaze-severnoj-makedoniji-u-gasenju-pozara.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)