POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

MEĐUNARODNA SARADNJA

VLADA 

Srbija mnogo toga uradila na putu ka EU

Beograd/Luksemburg, 22. jun 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Luksemburgu da je Međuvladina konferencija EU i Srbije ozbiljan i pozitivan signal kako za reformske procese, tako i za evropski put zemlje.

Brnabić je po dolasku u Luksemburg najavila je da će zvaničnicima zemalja članica i institucija EU predstaviti sve što je Vlada Srbije učinila u prethodnih nekoliko meseci, prvenstveno u oblasti vladavine prava, ali i kako bi bila spremna za otvaranje najmanje dva klastera.

Nadam se otvorenom i iskrenom razgovoru sa predstavnicima država članica, Evropske komisije i šefom diplomatije EU, gde ćemo da pokušamo da definišemo šta je to što dodatno treba da uradimo kako bismo dobili još pozitivniji sigal od strane EU i država članica, a to je otvaranje najmanje dva klastera do kraja godine, navela je ona.

Premijerka je najavila da će u razgovorima sa EU zvaničnicima fokus biti na klasteru jedan, koji se tiče takozvanih fundamentalnih prava i vrednosti, i gde je Srbija već otvorila sva poglavlja.

Takođe, razgovaraće se i o regionalnoj saradnji, dodala je ona i napomenula da u okviru svog pristupnog procesa Srbija uvek lobira za čitav region.

Ja znam šta je Srbija uradila i šta svakodnevno radi i mogu da garantujem da nijedna zemlja nije uradila više od Srbije u oblasti vladavine prava u poslednjih nekoliko meseci. Jedva čekam da predstavim šta smo sve uradili i stojim iza toga. Ponosim se svim onim što smo uradili i načinom na koji smo to uradili, podvukla je Brnabić.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara o zamerkama Hrvatske na račun Srbije, a koje se odnose na pitanja ratnih zločina i saradnje sa Tribunalom u Hagu, ocenila da je u EU već viđeno da se bilateralna pitanja postavljaju kao ”neprobijni zid” na putu evrointegracija, i naglasila da to vidi kao problem EU, a ne kao evropsku vrednost.

Kao predsednica Vlade Srbije i Evropejac verujem u evropske vrednosti. Reforme implementiramo zato što verujemo u njih i u naš evropski put. Bez obzira na to da li će biti ili neće biti otvaranja klastera ili zatvaranja poglavlja mi ćemo nastaviti sa reformama, poručila je Brnabić.

Ona je zaključila da će Srbija na postavljanje bilateralnih pitanja odgovoriti iskreno i reformama, podsetivši na to da je Srbija po pitanju kažnjavanja zločina i zločinaca već uradila mnogo više od drugih u regionu.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/555771/srbija-mnogo-toga-uradila-na-putu-ka-eu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)