POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

MEĐUNARODNA SARADNJA – ODBRANA

SAJAM NAORUŽANJA U ABU-DABIJU 

„IDEX 2021“ 

Bilateralni susreti Stefanovića na sajmu naoružanja u Abu Dabiju

Beograd/Abu Dabi, 22. februar 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas, u okviru Sajma naoružanja u Abu Dabiju „IDEX 2021“, sa ministrom državne uprave za vojnu industriju Republike Belorusije Dmitrijem Pantusom.

Na sastanku je bilo reči o vojnotehničkoj saradnji i o realizaciji remonta i modernizaciji naša četiri aviona MiG-29.

Stefanović je tom prilikom izrazio želju za bliskom saradnjom u oblastima od zajedničkog interesa, uputivši poziv svom sagovorniku da poseti Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021".

Beloruski ministar je takođe uputio zvaničan poziv Stefanoviću da poseti Belorusiju.

Potpredsednik Vlade sastao se danas u Abu Dabiju i sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan general-pukovnikom Madatom Kulijevim.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima saradnje dveju zemlja u narednom periodu u oblastima od zajedničkog interesa.

Stefanović je pozvao svog kolegu iz Azerbejdžana da poseti predstojeći sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" u Beogradu kako bi uvideo mogućnosti srpske odbrambene industrije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

* * *

  

Nastavak razvoja vojnotehničke saradnje sa UAE

 

Beograd/Abu Dabi, 22. februar 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se, tokom drugog dana Sajma naoružanja „IDEX 2021“ u Abu Dabiju, sa general-majorom Isom Saifom bin Abalan al Mazruijem, zamenikom načelnika Štaba Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Stefanović i Mazrui su razgovarali o vojnotehničkoj saradnji, pri čemu su istakli da su na tom planu u prethodnom periodu ostvareni dobri rezultati.

Sagovornici su, ističući da su obe strane zadovoljne investicijama u zajedničke projekte, izrazili nadu u nastavak razvoja novih projekata.

Stefanović je preneo zahvalnost na mogućnosti da se predstave proizvodi srpske industrije na sajmu "IDEX 2021", a posebno je istakao da smo ponosni na naš program oklopnih vozila i artiljerijske municije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/521751/nastavak-razvoja-vojnotehnicke-saradnje-sa-uae.php

 

 

* * *

 

Saradnja sa Azerbejdžanom u oblasti odbrambene industrije

Beograd/Abu Dabi, 22. februar 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas, tokom učešća na Sajmu naoružanja “IDEX 2021” u Abu Dabiju, sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan general-pukovnikom Madatom Kulijevim.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima saradnje dveju zemlja u narednom periodu u oblastima od zajedničkog interesa.

Stefanović je pozvao svog kolegu iz Azerbejdžana da poseti predstojeći sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" u Beogradu kako bi uvideo mogućnosti srpske odbrambene industrije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/521841/saradnja-sa-azerbejdzanom-u-oblasti-odbrambene-industrije.php

 

 

* * *

 

Saradnja sa Španijom u oblasti vojnog opremanja

Beograd/Abu Dabi, 22. februar 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović susreo se danas, tokom sajma naoružanja "IDEX 2021" u Abu Dabiju, sa pomoćnikom ministra odbrane Kraljevine Španije admiralom Santjagom Ramonom Gonzalesom Gomezom.

Stefanović je razgovarao sa admiralom Gomezom o vojnoj saradnji i saradnji u oblasti vojnog opremanja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/521814/saradnja-sa-spanijom-u-oblasti-vojnog-opremanja.php

 

 

* * *

 

Intenziviranje saradnje sa Egiptom u oblasti odbrane

Beograd/Abu Dabi, 21. februar 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas na sajmu “Idex 2021” u Abu Dabiju sa ministrom odbrane i vojne proizvodnje Egipta general-potpukovnikom Mohamedom Ahmedom Zaki Mohamedom.

Stefanović i Mohamed izrazili su zadovoljstvo zbog prvog susreta ministara odbrane dveju zemalja posle dugog vremenskog perioda, kao i prilike da razmotre mogućnosti za dalje unapređenje i razvoj saradnje u oblasti odbrane.

Stefanović je konstatovao da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, dok je dosadašnja saradnja u oblasti odbrane dobra i kvalitetna.

On je ukazao na mogućnost unapređenja saradnje dve vojske u okviru obuke i vežbi specijalnih jedinica, vojne industrije i vojnog obrazovanja.

Ministar odbrane Egipta ponovio je da je saradnja dveju zemalja kvalitetna, i dodao da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti odbrambene industrije.

Na sastanku su sagledane mogućnosti saradnje u narednom periodu, koje bi bile razmatrane na zasedanju Mešovitog vojnog komiteta, koji će biti održan u julu, u Kairu.

Mohamed je uputio poziv Stefanoviću da u narednom periodu poseti Egipat.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/521634/intenziviranje-saradnje-sa-egiptom-u-oblasti-odbrane.php

 

 

 

* * *

 

Stefanović na Sajmu naoružanja u Abu Dabiju

 

Beograd/ Abu Dabi, 21. februar 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas, na poziv potpredsednika i premijera UAE, vladara i ministra odbrane Dubaija šeika Muhameda bin Rašeda al Maktuma, otvaranju 15. međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme “Idex 2021” u Abu Dabiju.

Stefanović se pre zvaničnog otvaranja Sajma neformalno susreo sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bovardijem al Falasijem.

On je tom prilikom istakao da je ovaj vodeći sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede.

Potpredsednik Vlade je preneo da će se tokom ove manifestacije sastati sa ministrima odbrane iz više zemalja sveta, sa kojima će razgovarati o zajedničkoj saradnji, o onome što može da se uradi u složenom vremenu pandemije da bi naša vojska bila efikasnija i da imamo više zajedničkih vežbi kojima ćemo pomoći da multifunkcionalna operabilnost naše vojske bude dobra.

Tokom prvog dana Sajma, Stefanović je obišao štand JP “Jugoimport SDPR”, na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa odbrambene industrije Srbije.

Ova međunarodna manifestacija održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom predsednika UAE i vrhovnog komandanta Oružanih snaga te zemlje šeika Halife bin Zajeda al Nahjana.

“Idex” je jedina izložba u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vidove oružanih snaga.

Sajam privlači pažnju državnih i vojnih predstavnika, odnosno korisnika sredstava naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika da svet vidi šta Srbija može da ponudi iz oblasti odbrambene industrije.

Smešten u Nacionalnom izložbenom centru u Abu Dabiju, ovogodišnji sajam, i u uslovima pandemije koronavirusa, okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja, uz strogo poštovanje propisanih zdravstvenih zaštitnih i epidemioloških mera i za sprečavanje širenja bolesti COVID-19.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/521649/stefanovic-na-sajmu-naoruzanja-u-abu-dabiju.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI
KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za septembar 2021.

PRAVA PACIJENATA

Pojam i prava pacijenata


SOCIJALNA ZAŠTITA

Stvaranje Srbije bez barijera za osobe sa invaliditetom


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNI PRESTUPI

Zakon o računovodstvu


MIŠLJENJA MINISTARSTVA FINANSIJA

Računovodstvo


VLADA

Vlada usvojila niz propisa


IZVRŠNI POSTUPAK

Neke dileme povodom zatezne kamate u izvršnom postupku


UPRAVA

Referendum - Konsultacije o Nacrtu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi


PROSVETA

U Srbiji uvedeno 4.000 novih radnih kvalifikacija


RADNO PRAVO

Zapošljavanje - Javna rasprava o Nacrtu zakona o angažovanju zbog većeg obima posla do 22. septembra


RADNO PRAVO

Kolektivni ugovori


OBLIGACIONO PRAVO

Osnov ugovora


VLADA

Usvojen Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


PREDLOG ZAKONA

Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)