POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

LOKALNA SAMOUPRAVA

Gradonačelnice i predsednice opština pokreću promene na lokalu

Aranđelovac, 30. septembar 2021.

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Fransin Pikap poručile su danas u Aranđelovcu članicama Mreže gradonačelnica i predsednica opština u Srbiji da će im međusobna saradnja, unapređivanje veština liderstva i prevazilaženje ograničenja koja im otežavaju da napreduju na svojim pozicijama omogućiti da postanu kreatorke promena u sredinama koje danas vode.

Na radionici o osnaživanju žena na rukovodećim položajima, one su istakle da je današnji skup gradonačelnica i predsednica opština prilika da se pošalje poruka o značaju Mreže koju su formirale u martu ove godine potpisivanjem Povelje ženske solidarnosti. Kao što je pokazao period za nama, posebno tokom kovid pandemije,  žene su snažne,  brzo reaguju u kriznim situacijama i dobro se nose sa izazovima.

Stakleni plafon je kada vam ne daju da idete gore, a stakleni pod je efekat koji vas koči, strah da će vas povući na dno. Tu smo da izgradimo atmosferu gde se nijedna od vas neće plašiti ni staklenog poda ni staklenog plafona, jer će nas prvi rezultati ojačati. Sposobne smo i jake, a samo naša ćutnja nas može učiniti nesposobnima. Ko je hrabar i uporan, on će napraviti rezultat makar trpeo i ozbiljne udarce i zato nam je važna međusobna podrška, istakla je ministarka Obradović.

Današnja radionica i obuka o liderstvu treba da vam pomogne da sagledate načine na koje ćete poboljšati ovaj svet, kako da vi napravite pomake i promene. Ona  je namenjena vama da jačate, da postanete pokretač i kreator promena u svojim sredinama, da uvidite koje su vaše snage i prednosti. Kada su vremena teška onda žene budu postavljene na važne pozicije kako bi na njih pala odgovornost. Pokazalo se da žene i te kako mogu da se nose sa tim izazovom i uspešno vode svoje lokalne zajednice i u krizama. Zato će UNDP nastaviti da podržava vaše udruživanje i saradnju, poručila je stalna predstavnica UNDP-a u Srbiji Pikap.

Danas se u Aranđelovcu održava treća radionica namenjena gradonačelnicama i predsednicama opština u Srbiji, članicama Mreže, na kojoj će se razgovarati o liderskim veštinama, ali i o motivaciji, upravljanju kriznim situacijama i prevazilaženju stresa.

Mrežu gradonačelnica i predsednica opština u Srbiji  čine 22 žene na rukovodećim položajima na lokalnom nivou. One su, u martu ove godine, na inicijativu ministarke državne uprave i lokalne samouprave Marije Obradović i uz podršku UNDP-a, potpisale Povelju ženske solidarnosti, kojom su se obavezale na međusobnu saradnju i zajedničko delovanje u cilju postizanja pune rodne ravnopravnosti u Srbiji.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/578872/gradonacelnice-i-predsednice-opstina-pokrecu-promene-na-lokalu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)