POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

JAVNA UPRAVA

Javna uprava ključna za bolji život građana

Beograd, 4. novembar 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obratila se danas video-porukom na otvaranju Prvog sajma studentske stručne prakse u javnoj upravi 2021/2022. godine, koji se održava onlajn, i to na posebno dizajniranoj digitalnoj platformi, u virtuelnom prostoru Palate Srbija.

Brnabić je tom prilikom izrazila zadovoljstvo time što se ovakav sajam organizuje po prvi put, jer je važno da univerziteti, organi državne uprave i nezavisna tela zajedno naprave jedan jedinstveni mehanizam u kojem će se najkvalitetniji mladi ljudi obučavati za rad u javnoj upravi.

Javna uprava je jedan od ključnih preduslova za bolji kvalitet života građana, ali i za snažniju privredu, poručila je premijerka, podsetivši na to da je 2015. godine počela njena sveobuhvatna reforma kako bi postala istinski servis svih građana i privrede, a za to su potrebni kvalitetni kadrovi.

Zato pozivam mlade da se priključe ovoj inicijativi i da u što većem broju iskažu interesovanje za rad u javnoj upravi i za učenje o tome kako ona funkcioniše, kako bismo je sutra dalje reformisali i pritom jačali ekonomiju, jer to možemo sami da uradimo, poručila je ona.

Na Prvom sajmu studentske stručne prakse u javnoj upravi, danas i sutra, stručnu praksu za 400 studenata pet državnih univerziteta ponudiće 18 organa javne uprave – 13 državnih organa i pet lokalnih samouprava.

Na sajmu će se obratiti i ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

Predviđeno je i potpisivanje Programa saradnje u vezi sa pružanjem podrške visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu za 2021/2022. godinu sa rektorima pet državnih univerziteta – u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru.

Na Sajmu, na digitalnoj platformi, na sajtu www.strucnapraksa.mduls.gov.rs, svi zainteresovani mogu da danas i sutra, kroz virtuelni prostor Palate Srbija, prisustvuju prezentacijama organa javne uprave, koji otvaraju vrata studentima i nude im stručnu praksu.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/587800/javna-uprava-kljucna-za-bolji-zivot-gradjana.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)