POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

JAVNA UPRAVA

Suština reforme javne uprave zadovoljstvo građana uslugom

Niš, 2. jul 2021.

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović obišla je danas, tokom posete Nišu, zgradu Gradska uprave, u kojoj se nalaze prostorije budućeg potpuno redizajniranog, softverski opremljenog i modernizovanog Jedinstvenog upravnog mesta.

Obradović je tom prilikom ocenila da je ova gradska uprava jedna od najboljih u Srbiji, kako po svojoj posvećenosti i obimu usluga koje pruža građanima, tako i po broju aplikacija za različite projekte koji se finansiraju iz budžetskih sredstava Ministarstva.

Ona je istakla da je za otvaranje Jedinstvenog upravnog mesta u Nišu izdvojeno pet miliona dinara, uz obavezno kofinansiranje grada od 500 hiljada dinara, ali da taj iznos nije dovoljan, jer, nažalost, planiranim fondom za otvaranje tog mesta za ovu godinu Ministarstvo raspolaže samo sa 40 miliona dinara, što je skromna cifra.

Koncept Jedinstvenog upravnog mesta je osmišljen tako da uštedi vreme i novac, da građani budu zadovoljni svojim gradskim i opštinskim upravama. Pored novca koji smo izdvojili, Ministarstvo u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave radi i na stalnoj edukaciji službenika, navela je ministarka.

Prema njenim rečima, suština reforme javne uprave jeste da građani na jednom šalteru, uz ljubaznog službenika, završe svoj posao i budu zadovoljni, ali da se to danas ne događa svuda u Srbiji i to treba da promenimo.

Pošto je gradska i opštinska uprava prvi kontakt države i građana, posao Ministarstva, ali i rukovodilaca na lokalu, jeste da promene način ponašanja zaposlenih u upravama prema građanima, zaključila je Obradović.

Nakon obilaska Gradske uprave Niš, ministarka je u pratnji državnog sekretara Stevana Gligorina, zajedno sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, posetila i romsko naselje Beograd mahala.

Ona je tom prilikom poručila da vakcinacijom ne štitimo samo sebe i druge, već štitimo državu i danas je pitanje nacionalne bezbednosti da li ćemo biti vakcinisani i u kojem procentu.

Ako ne budemo zaštitili svoje stanovništvo i ne omogućimo da ljudi redovno idu na posao, a deca u školu, da rade preduzeća, državna uprava i lokalna samouprava, mi ćemo zaustaviti državu, poručila je Obradović, dodavši da ne smemo da dopustimo da stanu privreda i industrija, jer možemo povući celu zemlju unazad.

Ministarka je pohvalila Niš, koji je, posle Beograda i Priboja, treći grad u Srbiji po broju vakcinisanih građana sa procentom od 56,5 odsto.

Ministarstvo pomaže organizaciju vakcinacije širom Srbije i zahvaljujući naporima predsednika države i Vlade Srbije, kao i Ministarstvu zdravlja, Srbija je jedan od lidera u vakcinaciji. Od svega što smo postigli ne smemo i nećemo odustati sve dok u svetu ne bude proglašena pobeda nad koronavirusom, poručila je Obradović.

Ona je u naselju Beograd mahala obišla i štand za prijavu za vakcinaciju i prisustvovala podeli 500 higijenskih porodičnih paketa, koji treba da pomognu najugroženijim kategorijama u društvu u borbi protiv koronavirusa.

To je deo projekta koje Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, GIZ-om, Fondacijom za otvoreno društvo, Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) i UNHCR-om u Srbiji, tokom kojeg će se podeliti preko 12.000 paketa u 179 podstandardnih naselja u 29 gradova i opština u Srbiji.

 

Suština reforme javne uprave zadovoljstvo građana uslugom

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/558789/sustina-reforme-javne-uprave-zadovoljstvo-gradjana-uslugom.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za decembar 2022.

KULTURNO NASLEĐE

Zakon o kulturnom nasleđu


KULTURA

Šest crkava proglašeno za spomenike kulture


KULTURA

Predstavljanje Srbije – Na Bijenalu arhitekture u Veneciji - Izabran predstavnik Srbije


KULTURA

Otvoreno arheološko nalazište "Medijana" u Nišu


KULTURA

Na Bijenalu dizajna u Londonu Srbiju predstavlja "Projekat 134, Sveta geometrija"


SUDSKA PRAKSA – UPRAVNO PRAVO

Zaštita konkurencije – Stranka u upravnom postupku


ENERGETIKA

Srbija može da računa da će trećinu svojih potreba za gasom zadovoljavati iz Azerbejdžana


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNO

Povreda ugovornih obaveza


TRGOVINA

Trgovinska razmena Srbije i NR Kine u 2022. premašila pet milijardi evraRADNO PRAVO

Pravo na otpremninu – Neke dileme


PARNIČNI POSTUPAK

Žalba


VEŠTAČENJE

Posledice povrede ekstremiteta


BRIGA O SELU

Bespovratnim sredstvima države u 2022. godini - kupljeno 980 seoskih kuća sa okućnicom


MIGRACIJE

Nastavak dobre prakse dostojnog odnosa prema izbeglicama iz svih delova sveta


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)