POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

GRAĐEVINARSTVO

Novi kontrolni toranj na beogradskom aerodromu do kraja 2021.

Beograd, 19. oktobar 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji novog tornja aerodromske kontrole letenja i zgrade Centra kontrole letenja Beograd u sklopu Aerodroma „Nikola Tesla“.

Momirović je, čestitajući zaposlenima 20. oktobar – Međunarodni dan kontrolora letenja, istakao da u novi kontrolni toranj - SMATSA i Vlada Srbije investiraju 17,5 miliona evra i dodatnih pet miliona evra u najsavremeniju opremu.

Ovaj toranj će biti ponos SMATSA-e i cele Srbije, ocenio je on i podsetio na to da su planirane velike investicije sa našim partnerima iz „Vansija“ u Aerodrom „Nikola Tesla“, kao i da rekonstruišemo aerodrom u Nišu, koji će biti tri puta veći od postojećeg.

Takođe, kako je dodao, uložena su dodatna sredstva u Aerodrom „Ponikve“, planiraju se investicije u Aerodrom „Morava“, tako da će vazdušni sektor sa SMATSA-om, Direktoratom civilnog vazduhoplovstva, „Er Srbijom“ i aerodromima potpuno pomeriti standarde u narednim godinama.

Direktor SMATSA Predrag Jovanović ukazao je na to da će nakon 60 godina beogradski aerodrom i Kontrola letenja dobiti novi toranj visine 75 metara, sa 120 kvadrata operativne sale na vrhu, gde će biti ugrađena najmodernija oprema.

Za izgradnju objekta opredeljno je 17.443.870 evra, a završetak radova na izgradnji očekuje se do kraja ove godine, nakon čega sledi primopredaja radova, tehnički pregled izvedenog objekta i pribavljanje upotrebne dozvole.

Početkom 2022. godine planira se ugradnja uređaja i sistema za pružanje usluga kontrole letenja i potrebna integracija sa ostalim sistemima. Investiciona vrednost operativnog segmenta projekta je približno 4.900.000 evra.

Postojeći toranj na Aerodromu „Nikola Tesla“ Beograd, koji je izgrađen 1962. godine, neadekvatan je i ne zadovoljava zahteve korisnika, s obzirom na nedostatak raspoloživog prostora i nemogućnost modernizacije i instaliranja dodatne tehničke opreme i sistema u kupoli tornja.

Izgradnjom novog kontrolnog tornja stvoriće se uslovi za neometano i kvalitetno pružanje usluga kontrole letenja, imajući u vidu predikcije povećavanja kapaciteta i broja avio-operacija na beogradskom aerodromu, kao i veću uposlenost aerodroma realizacijom investicionih projekata.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/583921/novi-kontrolni-toranj-na-beogradskom-aerodromu-do-kraja-2021.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)