POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

FINANSIJE

Danas uplata pomoći za samostalne radnike u kulturi

Beograd, 6. avgust 2021.

 

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je danas isplaćena novčana pomoć u iznosu od po 90.000 dinara neto, kao i pripadajući doprinosi za ukupno 777 samostalnih radnika u kulturi razvrstanih u osam udruženja, kojima prošle godine nije isplaćena ta pomoć.

Mali je naveo da je za ovu vrstu podrške izdvojeno približno 83,3 miliona dinara, i precizirao da je novac danas prebačen udruženjima, koja će uplatiti sredstva članovima na koje se ova mera odnosi.

To su, kako je objasnio, oni koji imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a tu spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa.

Nastavljamo sa sprovođenjem trećeg paketa podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa. Sledi nam i uplata pune minimalne zarade za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rentakar agencije, ukazao je ministar.

Prema njegovim rečima, oni su punu minimalnu zaradu dobili u julu, a 16. avgusta će im biti uplaćena još jedna.

Mali je, ističući da se još jednom potvrdilo da država na vreme ispunjava sve obaveze, rekao da se po planiranoj dinamici nastavljaju isplate pomoći građanima i privredi u okviru trećeg paketa.

On je napomenuo da će auto-prevoznici krajem avgusta dobiti petu ratu sektorske pomoći, i naglasio da će penzioneri u septembru dobiti pomoć u visini od 50 evra, kao i da će svi punoletni građani u novembru dobiti po 30 evra, a zatim u decembru i dodatnih 20 evra.

To znači da će penzioneri do kraja godine od države dobiti ukupno 100 evra, a svi ostali punoletni građani po 50 evra. Osim toga, tu je i nova mera podrške za naše najstarije sugrađane, koji će početkom sledeće godine dobiti po 20.000 dinara, rekao je ministar.

Mali je potvrdio da su finansije Srbije u potpunosti stabilne, a ekonomski rezultati veoma dobri, ukazavši na to da je privredni rast u prvoj polovini ove godine bio 7,5 odsto, a da je javni dug na kraju juna iznosio 55 odsto BDP-a.

Zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima imamo prostora za povećanje plata, penzija i minimalne cene rada, kao i za najnoviju meru podrške penzionerima od po 20.000 dinara. Država kontinuirano podržava svoje građane i to je politika od koje nećemo odustati, zaključio je ministar.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/567142/danas-uplata-pomoci-za-samostalne-radnike-u-kulturi.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)