POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ENERGETIKA

 

Cena gasa i struje za domaćinstva nepromenjena

Beograd, 26. novembar 2021.

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je dogovor o ceni i isporuci gasa koji su postigli predsednici Srbije i Ruske Federacije veoma važan za energetsku stabilnost i bezbednost naše zemlje, kao i za privredni rast.

Mihajlović je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, istakla da će nam ovaj dogovor omogućiti da imamo dovoljno gasa i sigurno snabdevanje, i to ne samo u narednih šest meseci.

To sigurno znači i da cene za domaćinstva ostaju nepromenjene, a za privredu da ostaje konkurentna i da možemo da očekujemo njen dalji rast, što će doprineti novim investicijama, jer će pospešiti gasifikaciju, ocenila je ona.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je cena od 270 dolara za hiljadu kubnih metara 3,6 puta niža od trenutne cene na evropskim berzama i da to nema nijedna druga država.

Mihajlović je ponovila da će Srbija raditi na proširenju kapaciteta podzemnog skladišta Banatski dvor, ali i da će graditi novo skladište gasa.

Ovo je trenutak kada treba da razmišljamo o strateškim rezervama gasa i da planiramo dugoročno, budući da nas energetske krize očekuju u narednim godinama i decenijama, s obzirom na rast potrošnje, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade je navela da Srbija mora da gradi i nove elektroenergetske kapacitete jer nas u predstojećem periodu sigurno očekuju još veća potražnja i potrošnja energije.

Moramo da gradimo nove srednje i velike hidroelektrane, solarne i vetroelektrane, ali i da razgovaramo o nuklearnoj energiji, predočila je Mihajlović, dodavši da Srbija ima dovoljno potencijala da sa novim kapacitetima bude energetski dovoljna i da ne mora da uvozi struju.

Ona je ponovila da cena struje za domaćinstva ostaje ista, a da će cena za privredu biti stvar dogovora, ali i da će svakako biti niža od cene na evropskim berzama.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/593365/cena-gasa-i-struje-za-domacinstva-nepromenjena.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)