POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

DRŽAVNA UPRAVA

Ubrzati komunikaciju države sa građanima i privredom

Beograd, 23. april 2021.

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović prisustvovala je danas u beodradskoj opštini Stari grad, otvaranju šaltera za registraciju građana na portalu eUprava.

Obradović je tom prilikom rekla da je digitalizacija nešto što ne možemo da zaobiđemo i da mora da bude dostupna i u najudaljenijim mestima.

Pokušavamo da građane Srbije ubedimo da postanu eGrađani, rekla je ministarka i poručila da je ovo samo korak dalje u nastojanju da svi u našoj zemlji elektronski komuniciraju sa državom, čime će sebi uštedeti vreme i novac i čime će se ubrzati komunikacija između građana, privrede i države.

Ovo je budućnost i Srbija postaje moderna država, po meri svih nas, a mi moderni građani. Država je to obezbedila, a na građanima je da požele da budu eGrađani, za šta je potrebno samo nekoliko minuta. Kao što smo uspeli da se prijavimo za vakcinaciju ili za novačanu pomoć države putem portala eUprava, tako će i ovo postati naša svakodnevnica, navela je Obradović.

Ona je pozvala građane da na šalterima lokalnih samouprava i pošta zatraže svoje parametre i uz ličnu kartu i mobilni telefon postanu eGrađani, nakon čega se sva komunikacija sa državom odvija elektronski.

Posle Kragujevca i Subotice, Beograd je danas dobio specijalizovani šalter za registraciju građana na portalu eUprava u gradskoj opštini Stari grad.

Svi Beograđani moći će da dobiju podršku u kreiranju naloga i time postanu eGrađani koji koriste elektronske usluge i kojih je do sada preko milion.

Kreiranjem naloga građanima je omogućeno da koriste usluge više državnih portala, za šta je potrebno da uz ličnu kartu na šalteru gradske uprave od službenika dobiju korisničko ime i lozinku za pristup portalu eUprava i instaliraju aplikaciju na mobilni telefon.

Usluga eGrađanin je deo projekta unapređenja elektornske dostave dokumenata, koji sprovode Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije i NALED, uz podršku EBRD-a.

Događaju su pored ministarke Obradović prisustvovali i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i  predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/539647/ubrzati-komunikaciju-drzave-sa-gradjanima-i-privredom.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)