POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

DRŽAVNA UPRAVA

 

eFaktura

jedan od najznačajnijih alata u radu organa javne uprave

Beograd, 1. decembar 2021.

 

Državna sekretarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Maja Mačužić Puzić poručila je danas da je implementacija sistema eFaktura jedan od najznačajnijih inovativnih alata kojim se olakšava i ubrzava rad organa javne uprave.

Mačužić Puzić je na skupu „Primena sistema elektronskih faktura“, koji su za predstavnike lokalnih samouprava organizovali Ministarstvo finansija i NALED, dodala da javni sektor treba da bude spreman za prelazak na ovaj moderan način rada i da, u skladu sa sloganom „Uprava po meri svih nas“, i na ovom polju pokaže da je pravi servis privrede i građana.

Državna sekretarka je pozvala sve gradove i opštine da se pripreme za ovu sistemsku promenu kako bi sledeće godine mogli da i građanima i privredi, ali i državi, uštede i vreme i novac.

Cilj Strategije reforme javne uprave, kako je naglasila, jeste da smanjimo do 2030. godine administrativno opterećenje građanima i privredi za najmanje četvrtinu i nadam se da će eFakture tome značajno doprineti.

Prema njenim rečima, time možemo da računamo i na smanjenje obima sive ekonomije i efikasniji nadzor nad novčanim transakcijama i naplatom poreza.

Mačužić Puzić je navela da je Srbija uložila mnogo napora da modernizuje rad javne uprave i da je ostvarila zavidne rezultate u domenu digitalne dimenzije reforme zahvaljujući, pre svega, uspostavljanju velikog broja elektronskih registara, pojednostavljenim i digitalizovanim administrativnim postupcima i objedinjenim procedurama, a posebno zahvaljujući efikasnoj razmeni podataka između službenika.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je, kako je naglasila, prepoznalo značaj i uticaj koji inovativne tehnologije imaju na kvalitet pružanja javnih usluga, te svakodnevno nastoji da olakša život građanima i modernizuje rad javnih službenika.

Programom razvoja eUprave u Republici Srbiji za period od 2020. do 2022. godine utrli smo put izgradnji najsavremenije digitalne administracije, zaključila je Mačužić Puzić.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/594709/efaktura-jedan-od-najznacajnijih-alata-u-radu-organa-javne-uprave.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)