POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

DRŽAVNA UPRAVA I LOKALNA SAMOUPRAVA

SANIRANJE POSLEDICA POPLAVA 

Pomoć Ćićevcu u saniranju posledica obilnih padavina i poplava

Ćićevac, 23. jul 2021.

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija  Obradović istakla je danas tokom obilaska opštine Ćićevac da će Ministarstvo pomoći, u okvirima svojih nadležnosti, da ova opština otkloni posledice nastale usled obilnih padavina i poplava, koje su pogodile ovu lokalnu samoupravu Rasinskog okruga.

Obradović je u pratnji predstavnika opštine i štaba za vanredne situacije večeras obišla zgradu opštine, OŠ „Dositej Obradović“ i PU „Čarolija“, koji su usled nevremena, olujnih vetrova i obilnih pljuskova, pretrpeli oštećenja krovnih konstrukcija zbog čega su zatvoreni i ne rade.

Nadležni su informisali ministarku Obradović da su ekipe stručne opštinske komisije za procenu štete već na terenu, kako bi se preduzele mere za otklanjanje posledica nastalih na pomenutim objektima.

Takođe, ministarka je informisana i o popuštanju brane uz Kočanski potok, što je uslovilo poplave u Ćićevcu i selu Lučina, gde će se takođe izvršiti procena i preduzeti mere za otklanjanje posledica nevremena.

Obradović je nakon obilaska oštećenih objekata izjavila da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave probati da iznađe način kako da se pomogne opštini Ćićevac da sanira štetu nastalu na zgradi opštine što pre, kako bi se normalizovao rad opštinske uprave, ali i pomoći da se nađe način za obnovu krova vrtića i škole, kako bi se deca vratila u jaslice, a nova školska godina za đake počela na vreme.

Ona je podsetila i da su vrata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uvek otvorena za sve jedinice lokalne samouprave, posebno za one sredine na čijem čelu se nalaze žene kojima je ovo prvi mandat i koje rukovode opštinama sa velikim problemima u funkcionisanju nasleđenim iz prošlosti.

Danas sam ovde da na terenu sagledam situaciju i podržim pre svega predsednicu opštine Ćićevac u naporima da se prevaziđe problem nastao nebrigom iz prošlosti. Potrudićemo se zajedno, Ministarstvo, opština Ćićevac, ali i okolne opštine i gradovi koje je zadesila slična ili ista situacija, da pronađemo načine da se pomogne i život građana i rad opštinske uprave normalizuju, poručila je Obradović.

Opštinu Ćićevac pogodilo je snažno nevreme 16. jula ove godine, praćeno olujnim vetrovima i obilnim padavinama kakve nisu zabeležene u prethodnih 60 godina, a Opštinski štab za vanredne sitacije proglasio je već sutradan vanrednu situaciju na teritoriji čitave opštine.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/564036/pomoc-cicevcu-u-saniranju-posledica-obilnih-padavina-i-poplava.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)