POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

DAN DAVANJA

Stvaramo društvo jednakih mogućnosti i bez barijera

Beograd, 9. oktobar 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević poručila je da ministarstvo na čijem je čelu ima za cilj da prepozna sve najosetljivije kategorije našeg stanovništva kojima su pomoć i podrška najpotrebniji.

Kisić Tepavčević je, na svečanosti u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, na kojoj je obeležen Nacionalni dan davanja, istakla da je za Ministarstvo svaki dan, dan davanja i podrške, čime stvara Srbiju jednakih mogućnosti za sve i bez barijera.

Mi osluškujemo, mi čujemo, a ono što je najbitnije možemo, želimo i hoćemo da pružimo podršku upravo onima kojima je pomoć najpotrebnija, naglasila je Kisić Tepavčević.

Ona je podsetila na to da se Nacionalni dan davanja u Srbiji obeležava već četvrti put i to na dan kada je rođen veliki srpski naučnik i filantrop Mihajlo Pupin, dodajući da to pokazuje da smo kao društvo postali svesni značaja međusobne solidarnosti i spremnosti da pomognemo jedni drugima, što smo posebno pokazali i još uvek pokazujemo u vreme pandemdije Kovid 19.

Prema njenim rečima, zahvaljujući zalaganju predsednice Vlade Ane Brnabić i formiranju Saveta za filantropiju, na čijem je čelu, u našoj zemlji su stvoreni još bolji uslovi za sve one koji žele da budu filantropi.

Kisić Tepavčević je izrazila nadu da će dela Pupina i Kolarca, kao i drugih velikih i humanih ljudi, sve inspirisati da jedni druge bolje čujemo i razumemo, da međusobno vodimo računa jedni o drugima, jer su humanost i solidarnost princici koji jedno društvo čine boljim i vode ga napred.

Mudri i iskusni ljudi su rekli da nam život pruža onoliko koliko smo mi spremni da pružimo drugima i da je bogat samo onaj čovek koji može i želi da pomogne drugima. I upravo na tim principima stvaramo zajedno jedno bolje, humano i solidarno društvo, poručila je ministarka.

Ona je pozvala i ovom prilikom građane koji se nisu vakcinisali da to učine i tako daju doprinos zajedničkoj borbi protiv Kovid 19.

Nacionalni dan davanja je ustanovljen na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo, a ovogodišnji dan je posvećen jednom od najhumanijih ciljeva – donacijama hrane i obeležava se u okviru kampanje Kolaicije za dobročinstvo „Spasimo hranu, spasimo humanost“.

Na svečanosti u Zadužbini Ilije M. Kolarca govorili su i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/581029/stvaramo-drustvo-jednakih-mogucnosti-i-bez-barijera.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)