POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

BRIGA O DECI

Briga o deci zadatak društva u celini

Beograd, 25. jun 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević poručila je danas da su deca budućnost Srbije i da je svako ulaganje u njih ulaganje u našu budućnost.

Kisić Tepavčević je zajedno sa princezom Katarinom Karađorđević obišla Dom „Drinka Pavlović“ pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, gde su posetile kompjutersku učionicu, čije opremanje je donirala Fondacija Katarina Karađorđević, kao i prostorije koje se uz podršku te fondacije trenutno renoviraju.

Ministarka je tom prilikom istakla da je briga o deci zadatak svih u društvu i da svakoga dana svi treba da rade na poboljšanju uslova u kojima žive, podvukavši da je cilj da deca budu srećnija i da im se obezbedi bolja budućnost.

Ona je naglasila da je Fondacija princeze Katarine učinila mnogo na tom polju i da saradnja sa tom fondacijom ima konkretne rezultate.

Kada smo u decembru bili ovde i otvorili igralište, koje je izgrađeno uz podršku resornog ministarstva i Fondacije, tada su deca izrazila želju za kompjuterskom učionicom. Odmah se pristupilo tom zadatku, a rezultate vidimo danas, objasnila je Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da su briga o deci i ulaganje u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine među prioritetima Ministarstva.

U prethodne dve godine, kako je podsetila, za ovu ustanovu izdvojeno je blizu 60 miliona dinara u cilju povećanja kvaliteta i obima usluga, dok je ove godine iz budžeta Republike izdvojeno 5,5 miliona dinara za radove i 8,3 miliona dinara za opremu.

Princeza Katarina, čija je Fondacija donirala 12.500 dolara za kompjutersku sobu, rekla je da su deca budućnost i da je ta fondacija uvek spremna da ih podrži.

Deca treba da znaju da uvek mislimo na njih i da pokušavamo da im pružimo ono što im je potrebno da razviju svoj potencijal, poručila je princeza Katarina.

Pored ministarke Kisić Tepavčević i princeze Katarine, ustanovu su obišle i pomoćnice ministra za zaštitu osoba sa invaliditetom i za međunarodnu saradnju Biljana Barošević i Jasmina Pekmezović.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/556818/briga-o-deci-zadatak-drustva-u-celini.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)