POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

BOŽIĆNA OBRAĆANJA I ČESTITKE

BADNJI DAN

 

Ružić čestitao Badnji dan i Božić

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas Badnji dan i Božić svima koji ih slave i poželeo da ih provedu u zdravlju i miru u krugu porodice.

“U ime Ministarstva i svoje ime, čestitam vam najradosniji hrišćanski praznik, uz želju da ga proslavite u zdravlju i radosti.

Provedite ove praznične dane u miru, zajedništvu i slozi sa vašim najbližima.

Mir božiji, Hristos se rodi", poručio je Ružić.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510531/ruzic-cestitao-badnji-dan-i-bozic.php

 

* * *

                                                          

Gojković uputila božićnu čestitku građanima Srbije

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je danas Božić građanima Srbije.

“Svim građanima Srbije čestitam Božić, najradosniji hrišćanski praznik, sa željom da ga proslavite u zdravlju, sreći i blagostanju.

Neka nam radost Božića podari snagu i istrajnost da prevaziđemo sve izazove pred nama, kao i mir i ljubav koji su nam neophodni da bismo zajedno gradili bolju budućnost.

Neka praznik Hristovog rođenja u ovim  vremenima punim iskušenja osnaži našu veru i učvrsti neprolazne vrednosti uzajamnog praštanja, razumevanja i brige o bližnjima.

Mir božiji, Hristos se rodi!“

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510567/gojkovic-uputila-bozicnu-cestitku-gradjanima-srbije.php

 

 

 

* * *

                                                

          

Stefanović uputio čestitku povodom Božića

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je danas čestitku za Božić mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, čuvaru patrijaršijskog trona.

„Vaše visokopreosveštenstvo,

U ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti i u svoje ime, Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve najiskrenije od srca čestitam Božić.

Neka nas ovi praznici nadahnu radošću, snagom i dobrotom kako bismo nadvladali sve izazove koji su pred nama.

Želim Vam dobro zdravlje i svako dobro.

Mir božji, Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki.

Takođe, Stefanović je svim pripadnicima Vojske Srbije i našeg naroda koji obeležavaju Badnji dan poželeo da se posvete svojim porodicama i da ovaj praznik provedu u miru, sreći i blagostanju.

On je rano jutros u Dobanovcima isekao badnjak, koji je blagosiljao major Stevan Stevanović, vojni sveštenik na službi u Gardi, nakon čega ga je doneo do zgrade Ministarstva odbrane, a u večernjim časovima biće unet unutra, u skladu sa običajima.

Kada kažemo tradicija srpskog naroda, nikada ne smemo zaboraviti našu vojsku. Ona je uvek bila uz svoj narod, na prvoj liniji, kad god je bilo najteže – i u borbi protiv koronavirusa i u vanrednim situacijama, poručio je Stefanović.

Na današnji dan, želim da im posvetimo dodatnu pažnju i da pokažemo da država poštuje to što su uvek na braniku otadžbine, naglasio je on.

Stefanović je poželeo pripadnicima sistema odbrane i njihovim porodicama da ovaj praznik provedu u miru, zadovoljstvu i u toplini svojih domova, a država će se potruditi da i u ovoj godini učini sve što može za njih i da pokaže da poštuje sva njihova odricanja.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510555/stefanovic-uputio-cestitku-povodom-bozica.php

 

 

* * *

                                                              

Hrišćanske vrednosti put da lakše prebrodimo sve teškoće

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala danas vernicima, episkopima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve Badnji dan i predstojeći Božić, poželevši im dobro zdravlje, mir i blagostanje.

„Svima koji proslavljaju Božić želim da im najradosniji hrišćanski praznik donese dobro zdravlje i da ga proslave u miru, ljubavi i blagostanju sa svojim porodicama.

U svakoj krizi, pa i u ovoj u kojoj se svet danas nalazi, neprolazne hrišćanske vrednosti predstavljaju svetionik i put da kao pojedinci i zajednica lakše prebrodimo iskušenja vremena u kojem živimo.

Teškoće kroz koje smo zajedno prošli tokom protekle godine pokazale su nam još jednom da se i sa najvećim izazovima možemo izboriti kada smo jedinstveni, solidarni i brinemo o dobrobiti svakog od nas.

Neka praznik Hristovog rođenja u srca svih verujućih ljudi donese mir, ljubav i radost i ojača našu veru u bolje dane ispred nas, u miru, slozi, napretku i međusobnom poštovanju.

Mir božji, Hristos se rodi!“, navela je Mihajlović.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510543/hriscanske-vrednosti-put-da-lakse-prebrodimo-sve-teskoce.php

 

 

* * *

                                                              

 Božićna čestitka ministarke državne uprave i lokalne samouprave

 

Beograd, 6. januar 2021.

                                                                                                                                                   

                                                           

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović uputila je danas čestitku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

„Godina za nama donela nam je stradanje, strepnju i neizvesnost. Mnogi od nas ostali su bez svojih najmilijih, a srpska crkva bez svog poglavara.

Ipak, iščekujući dan Hristovog rođenja, čekamo bolje sutra. Želim da nam ovaj Božić donese zdravlje, mir i blagostanje, da nam srca ispuni blagošću i ojača veru.

Želim svima da praznik provedu u radosti i u krugu svojih najbližih.

Mir božiji, Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510588/bozicna-cestitka-ministarke-drzavne-uprave-i-lokalne-samouprave.php

 

* * *

 

 

                                                     

Najveći hrišćanski praznik

podsticaj da još predanije radimo za dobrobit naroda

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

         

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović uputila je danas, povodom predstojećeg najradosnijeg praznika Hristovog rođenja, praznika koji podseća na neprolazne vrednosti ljubavi i praštanja, najiskrenije čestitke mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima.

„Vaše visokopreosveštenstvo,

Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima srdačno čestitam najradosnije praznike Hristovog rođenja i novu 2021. godinu.

Protekla godina stavila nas je pred velika iskušenja i teške odluke. Svim izazovima dali smo saborno dostojan odgovor, svedočeći svoju pravoslavnu veru i srpsku tradiciju.

Neka rođenje Hristovo, taj veličanstveni događaj kada je Bog uzeo ljudsko telo na sebe, bude podsticaj da u ovoj godini još više i predanije radimo za dobrobit Srbije, svete crkve i našeg naroda.

Neka radost Božića bude nepresušno nadahnuće u snaženju najvećih hrišćanskih vrlina mira, bratoljublja i praštanja. Neka nam najradosniji hrišćanski praznik dom ispuni toplinom, radošću i slogom i donese mudrost i snagu da u miru i dostojanstvu pobedimo sve izazove.

Neka nam svima i ovaj dan rođenja Bogomladenca donese zdravlje i daruje nadu u radosne vesti i promene.

Hristos se rodi! Srećna i blagoslovena Nova godina!“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510618/najveci-hriscanski-praznik-podsticaj-da-jos-predanije-radimo-za-dobrobit-naroda.php

 

* * *

 

                                                     

 

Kisić Tepavčević čestitala građanima najradosniji hrišćanski praznik

 

Beograd, 6. januar 2021.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević čestitala je danas Božić Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim građanima Srbije koji ovaj najradosniji hrišćanski praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

Kisić Tepavčević je svima poželela da Božić proslave u radosti, sreći i blagostanju, sa svojim porodicama.

Neka nam Božić, praznik rođenja i obnove života, donese mnogo osmeha i radosti i iznad svega dobro zdravlje, najveće bogatstvo današnjice, navela je ona.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510606/kisic-tepavcevic-cestitala-gradjanima-najradosniji-hriscanski-praznik.php

 

* * *

                                                          

 

Hrišćanske vrednosti utkati u izgradnju prosperitetnije budućnosti naše zemlje

 

Beograd, 6. januar 2021.

  

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković uputio je danas episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, kao i svima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, srdačne čestitke sa željom da najradosniji hrišćanski praznik proslave sa najbližima u miru, ljubavi i slozi.

„Na Badnji dan, uoči Božića, neka vaši domovi budu ispunjeni toplinom, duhovnom radošću i verom u bolje sutra.

Neka ovaj praznik bude prilika da se svi zajedno podsetimo važnosti poštovanja neprolaznih i istinskih vrednosti plemenitosti, međusobnog razumevanja i tolerancije u izgradnji prosperitetnije budućnosti naše otadžbine.

Mir božji, Hristos se rodi!

Srećna i blagoslovena nova 2021. godina“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510711/hriscanske-vrednosti-utkati-u-izgradnju-prosperitetnije-buducnosti-nase-zemlje.php

 

* * *

 

                                                          

Negovati ljubav i zajedništvo važnije nego ikada ranije

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali čestitao je danas Božić Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i svim vernicima koji taj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

„Svima koji obeležavaju najveći hrišćanski praznik želim da ga provedu u krugu svojih najmilijih, u miru, sreći i blagostanju.

U vreme brojnih izazova sa kojima se suočava ceo svet, sada je važnije nego ikada ranije da negujemo vrednosti kao što su ljubav i zajedništvo.

Uveren sam da ćemo pronaći snagu jedni u drugima da izazovna vremena prebrodimo zajedno.

Mir božji, Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510699/negovati-ljubav-i-zajednistvo-vaznije-nego-ikada-ranije.php

 

* * *

                                                          

Momirović čestitao božićne praznike

 

Beograd, 6. januar 2021.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović uputio je danas sveštenstvu i svim vernicima koji slave Badnje veče i Božić po julijanskom kalendaru najsrdačnije čestitke.

„Neka nam Božić svima u dom donese pre svega mnogo zdravlja, uz očuvanje vrednosti porodice, mira i sloge, a onda će i sreća biti neminovna.

Mir božji, Hristos se rodi – srećan Božić!“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510675/momirovic-cestitao-bozicne-praznike.php

 

 

* * *

                                                          

 

Nastaviti rad na sveukupnom napretku i razvoju Srbije

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije Vladimir Roganović čestitao je danas mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, kulturnim i obrazovnim ustanovama i vernicima praznike rođenja Hristovog i novu 2021. godinu.

„Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima čestitam svetle praznike rođenja Hristovog i želim srećnu i blagoslovenu novu 2021. godinu.

Ostavili smo za sobom godinu prepunu teških izazova i problema kojima smo pružili dostojan odgovor, svedočeći odanost tradiciji i posvećnost budućnosti.

Neka reči božićnog bogosluženja ,,Bespočetnost carstva tvoga večnoga, obnovi se“ budu nadahnuće da u sledećoj godini složno radimo na sveukupnom napretku i razvoju Srbije, svete Srpske pravoslavne srkve i našeg naroda.

Čestitajući vam Božić i Novu godinu, želim da Bogomladenac izlije obilje svoga blagoslova i svakog dobra na našu otadžbinu i svetu crkvu.

Hristos se rodi!

Srećna i blagoslovena Nova godina!“, navodi se u čestitki.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510630/nastaviti-rad-na-sveukupnom-napretku-i-razvoju-srbije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)