POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

BORBA PROTIV TERORIZMA

Saradnja SAJ-a i francuske policije u prevenciji terorizma

 

Beograd, 22. oktobar 2020.

 

Direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Vladimir Rebić i ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni prisustvovali su danas zajedničkoj antiterorističkoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije i Specijalne jedinice francuske policije RAID.

Rebić je tom prilikim istakao da su pripadnici ovih specijalnih jedinica pokazali spremnost i obučenost da se suoče sa najvećom pošasti u svetu – terorizmom.

On je iskazao zahvalnost kolegama iz kriminalističke policije Francuske na izuzetnoj saradnji u razmeni informacija na nivou borbe protiv terorizma, ocenivši da su za uspešne rezultate u ovoj oblasti važne operativne informacije i operativni rad na terenu, kako bi se izbegle neželjene situacije.

MUP značajne resurse ulaže u borbu protiv terorizma i SAJ je jedna od najboljih u ovom delu Evrope, naglasio je direktor policije i dodao da je saradnja sa elitnim jednicama, kao što je RAID, od velikog značaja.

Falkoni je podvukao da ova pokazna vežba svedoči o posvećenosti francusko-srpske saradnje u oblasti unutrašnje bezbednosti, i ujedno naglasio će se saradnja između ove dve bratske jedinice nastaviti i u budućnosti.

Antiteroristička vežba koju su pripadnici RAID-a i SAJ-a obradili ove godine tragično je svojstvena Francuskoj, imajući u vidu da se radi o bliskoj borbi i neutralizaciji terorista u različitim opasnim situacijama, pre svega u zatvorenom prostoru, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, ovakve razmene iskustava su izuzetno važne za članove obe jedince jer kroz upoređivanje različitih tehnika i razmenu iskustava, unapređuju svoj rad.

Komandant SAJ-a Spasoje Vulević podsetio je na to da je današnja vežba sa RAID-om osma po redu, navodeći da se naša jedinica tom prilikom upoznala sa standardnim operativnim procedurama koje koristi RAID i sprovela zajedničku obuku.

Nažalost, kako je rekao, terorizam je svetska pretnja i ono sa čime se suočila francuska policija u zadnjih nekoliko godina i iskustvo RAID-a u tim tragičnim i kritičnim situacijama, koje su nama preneli, veoma nam je značajno.

U pokaznoj vežbi pripadnici SAJ-a prikazali su akciju u rešavanju talačke situacije, primenom taktičke bliske borbe u zatvorenom prostoru, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/492883/saradnja-saj-a-i-francuske-policije-u-prevenciji-terorizma.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)