POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

BEZBEDNOST

Ruska Federacija veliki partner i u bezbednosnom smislu

Beograd, 20. maj 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas svoju nedavnu radnu posetu Ruskoj Federaciji kao veoma uspešnu, istakavši da je ta zemlja naš veliki partner i u bezbednosnom smislu.

Vulin je, gostujući u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije, rekao da je imao priliku da razgovara sa svim visokim zvaničnicima u tamošnjem bezbednosnom sektoru – od sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa, koji je prvi bezbednjak Ruske Federacije, preko Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za vanredne situacije i komandanta Rosgvardije.

Sastao sam se sa svima koji nešto znače u bezbednosti Ruske Federacije i svi su dali mogućnost Srbiji da ostvarimo bolju i snažniju saradnju. Vrlo sam ponosan i na odnos domaćina prema nama, koji je takav zahvaljujući ličnim odnosima predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, istakao je on.

Ministar je, takođe, ocenio da je veoma važno da se bezbednosni sistemi Srbije i Ruske Federacije umrežavaju, i najavio da će u Srbiju na jesen doći Rosgvardija.

To je neka vrsta unutrašnje vojske u Ruskoj Federaciji, njihova elitna formacija, koja broji preko 300.000 ljudi, imaju čitave armije, ali nas uvažavaju kao potpuno ravnopravnog partnera i sa velikim zadovoljstvom su se odazvali našem pozivu. Učićemo, spremaćemo se, vežbaćemo, poručio je Vulin.

On je, govoreći o novim detaljima istrage u vezi sa kriminalnim klanom Belivuk–Miljković, rekao da su na teritoriji Beograda pronađene nove lokacije koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe.

Otkriveno je više mesta i lokacija na području Beograda gde su se oni skrivali i odlagali svoje stvari i novac, ali i koje su koristili za sakrivanje pripadnika klana kada izvrše neki zločin, naveo je on.

Prema njegovim rečima, razbijanjem kriminalne grupe Belivuk–Miljković slomljen je najsuroviji i najorganizovaniji kriminalni klan.

Biće novih hapšenja kada su u pitanju organizovani kriminal i visoka korupcija i, naravno, sve će to biti sprovedeno u skladu sa zakonom, najavio je ministar.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/546817/ruska-federacija-veliki-partner-i-u-bezbednosnom-smislu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)